Medijs: Ukrainā nogalināts prokremlisks amerikāņu kaujinieks, kurš iepriekš uzskatīts par pazudušu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NEXTA/"X"

Doneckas apgabalā Ukrainā nogalināts prokremliski noskaņotais amerikāņu kaujinieks Rasels Bentlijs, kurš kopš 2014. gada Ukrainā cīnījās Krievijas pusē. Bentlijs iepriekš tika uzskatīts par bezvēsts pazudušu, vēsta Ukrainas izdevums "The Kyiv Independent". 

Par Bentlija nāvi 19. aprīlī paziņojusi Kremļa propagandiste Margarita Simonjana. Simonjana neatklāja papildu informāciju par viņa nāves apstākļiem, tāpat informāciju nav apstiprinājuši neatkarīgi avoti.

64 gadus vecais Bentlijs iepriekš dienējis ASV bruņotajos spēkos un dedzīgi atbalstījis Krievijas okupantu spēkus Ukrainā. 

Doneckas apgabala okupantu "varasiestādes" par Bentlija pazušanu paziņoja 2024. gada 8. aprīlī pēc tam, kad Ukrainas aizstāvji apšaudīja kādu apkaimi okupētajā teritorijā. 

Bentlija sieva prokremliskajam "Telegram" kanālam "Mash" norādīja, ka viņš devies pārbaudīt, vai apšaudītā rajona iedzīvotājiem nav nepieciešama palīdzība un nekad neatgriezās. 

Krievijas 2014. gada iebrukuma Donbasā laikā Bentlijs kopā ar Krievijas atbalstītajiem separātistu spēkiem cīnījās pret Ukrainas armiju. Viņš ņēmis segvārdu "Teksasa". 

Pēc tam Bentlijs pameta bruņotos spēkus, lai Kremļa propagandas kanālam "Sputnik" veidotu video materiālus. Viņam piešķirta Krievijas pilsonība. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu