Latvijas politiķi priecājas par ASV Pārstāvju palātas atbalstu likumprojektam par palīdzību Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Latvijas amatpersonas apsveic ASV Pārstāvju palātas atbalstu likumprojektam par palīdzību Ukrainai.

"Lieliska diena brīvajai pasaulei, lieliska diena Ukrainai," paudis Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, "šis balsojums veicina drošību Eiropā un eiroatlantiskajā telpā. Paldies!"

"Liels paldies, Amerika, un turpināsim sniegt atbalstu Ukrainai pret Krievijas agresiju," piebalso ārlietu ministre Baiba Braže, uzsverot, ka vēl jāsagaida Senāta apstiprinājums, lai militārā palīdzība ātri sasniegtu Ukrainu.

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) uzsver, ka Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem tik sarežģītajā laikā šis ir kritiski svarīgs lēmums.

"ASV ir bijis būtisks atbalsta sniedzējs Ukrainai visu šo laiku kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma. ASV jaunā militārā atbalsta pakete 61 miljarda dolāra apmērā gan nodrošinās Ukrainu ar artilēriju, gan pretgaisa aizsardzību. Arī pārējiem NATO sabiedrotajiem ir jāmeklē visas iespējas, lai vairāk palīdzētu Ukrainai ar ātru ieroču sistēmu piegādi," pauž poltiķis.

"Prieks, ka varam paļauties, ka ASV aizstāvēs demokrātijas un neatkarīgu valstu teritoriālo integritāti. Spēcīgs vienotības signāls pret agresoru," sociālajos tīklos piebildis eirokomisārs Valdis Dombrovskis (JV).

Kā ziņots, ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai.

Palīdzība Ukrainai ir apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai. No kopējās summas - 95 miljardiem dolāru, ko paredz šī pakete, Ukrainai paredzēts atvēlēt 61 miljardu dolāru.

Neparastajā četru likumprojektu paketē ir iekļauti arī līdzekļi Izraēlai, drošības palīdzība Taivānai un sabiedrotajiem Indijas un Klusā okeāna reģionā, kā arī pasākumi, kas ietver sankcijas, draudus aizliegt Ķīnai piederošo sociālo mediju lietotni "TikTok" un iespējamu konfiscēto Krievijas aktīvu nodošanu Ukrainai.

Pēc Pārstāvju palātas apstiprinājuma likumprojektiem, tie tiks nosūtīti Senātam kā vienota pakete.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu