Putins pēc Krievijas prezidenta "vēlēšanām" ļoti reti rādījies sabiedrībā (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas diktators Vladimirs Putins.
Krievijas diktators Vladimirs Putins. Foto: MIKHAIL METZEL/AFP

Pēc no 2024. gada 15. līdz 17. martam aizvadītajām Krievijas prezidenta "vēlēšanām" Krievijas diktators Vladimirs Putins reti pametis Kremli un savas rezidences, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

Krievijas izdevums "Agentstvo" uzsver, ka Putina grafikā nav atzīmēts neviens pasākums, kas plānots ārpus Kremļa. 

"Agentstvo" atzīmē, ka no 2023. gada 8. decembra līdz 2024. gada 20. aprīlim Kremlis paziņojis par 100 ārpus Kremļa plānotiem pasākumiem, kuros sagaidāma Putina dalība. 

No 17. februāra līdz 17. martam Putins apmeklējis Čeļabinskas apgabalu, kā arī Tatarstānu, Stavropoli un Krasnodaru. Pēdējā nedēļā pirms "vēlēšanām" (No 11. līdz 17. martam) Putins vispār nedevās ārpus Kremļa vai savas rezidences Novogorjovā, Maskavas apgabalā.

 No 17. marta līdz 17. aprīlim ārpus Kremļa un diktatora rezidencēm aizvadīti tikai 10 pasākumi. Kopš 5. aprīļa, kad tika pārrauts dambis Krievijas pilsētā Orskā, Putins piedalījies tikai divās tiešsaistes sanāksmēs par palīdzības sniegšanu plūdu skartajiem reģioniem. 

Kā liecina oficiālie dati pēc 99% balsu saskaitīšanas, par Putinu tā dēvētajās vēlēšanās nobalsojuši 87,33% vēlētāju.

Putina inaugurācija viņa piektajam pilnvaru termiņam notiks 7. maijā.

Neviens no trim pārējiem kandidātiem, kas pārstāv fiktīvās opozīcijas partijas un kuru uzdevums vēlēšanu farsā bija radīt šķietamas alternatīvas ilūziju, nav saņēmis pat piecus procentus balsu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu