VIDEO Ukraiņi okupētajā Krimā veikuši triecienu pa glābšanas kuģi "Kommuna" (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NEXTA/"X"

Ukrainas izdevums "Novoe Izdanie" rakstījis, ka Ukrainas bruņotie spēki Krievijas okupētajā Krimas pussalā veikuši triecienu pa zemūdeņu glābšanas kuģi "Kommuna", vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

"Kommuna" atrodas Krievijas Melnās jūras flotes sastāvā. Tas ir vecākais zemūdeņu glābšanas kuģis pasaulē – Krievijas flotē kuģis palaists 1915. gadā. 

Ukrainas Jūras spēku pārstāvis Dmitro Pletenčuks incidentu komentējis izvarīgi.   "Krievijas okupanti turpina piesegt savas vienības ar atbalsta kuģiem no Melnās jūras flotes. Es varu tikai apstiprināt, ka šādi incidenti ienaidnieka militārajos objektos mūsu Krimas pussalā notiks arī turpmāk," teica Pletenčuks.

Jau ziņots, ka Krievijas kontrolētie "mediji" un vietējie saziņas vietnes "Telegram" kanāli ziņojuši par vairākiem sprādzieniem Krievijas okupētās Krimas pussalas pilsētā Sevastopolē.

Okupantu ieceltais pussalas "gubernators" Mihails Razvožajevs norādījis, ka Krievijas armija atvairījusi uzbrukumu kuģim Sevastopoles ziemeļos.

Razvožajevs norāda, ka izcēlies mazs ugunsgrēks, kas ātri nodzēsts. Kuģa nosaukums nav atklāts.

Tiešsaistē pieejamā informācija liecina, ka uz stundu satiksmei slēgts Krimas tilts un sprādzieni dzirdami Sevastopoles ostā. Aculiecinieki ziņo par "bieziem dūmiem".

Krievijas okupantu "varasiestādes" Krimā izplatījušas brīdinājumu par raķešu uzbrukumu. "Telegram" lietotāji ziņo, ka ugunsdzēsēji dodas Sevastopoles ziemeļu virzienā.

Tiek ziņots, ka glābēji, visticamāk, devušies Suharnas ostas vai Holandijas ostas virzienā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu