Jaunās nedēļas sākumā laikapstākļi būtiski pasliktināsies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietus lāses forsītijas ziedos.
Lietus lāses forsītijas ziedos. Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Naktī uz 22. aprīli debesis aizklās mākoņi, vien Kurzemes rietumos nakts pirmajā pusē debesis vēl skaidrosies. Teritorijas lielākajā daļā, pārsvarā centrālajos un austrumu rajonos, gaidāmi nokrišņi – lietus, slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, savukārt piekrastē dominēs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļu vējš, kas nakts otrajā pusē brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Gaiss atdzisīs līdz 0…+4°, ziņo Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jaunās nedēļas sākumā laikapstākļi būtiski mainīsies – Latvijas teritoriju no dienvidaustrumiem šķērsos aktīvs ciklons, un tā ietekme uz laika apstākļiem valstī saglabāsies vairākas dienas. 

Ciklons nesīs intensīviem nokrišņiem bagātu un vējainu laiku. Tā kā gaisa temperatūra turpinās pazemināsies un gan nakts, gan dienas stundās daudzviet tā būs -1…+5° robežās, dominējošā nokrišņu forma būs slapjš sniegs un lietus. 

Vietām no jauna izveidosies sniega sega, tās biezums sasniegs 1-5 cm.

Laikam saglabājoties vēsam, sniega sega dažās vietās var noturēties pat vairākas dienas. Vietām būs iespējams sadzirdēt arī kādu pērkonu. 

Vējš darba nedēļas sākumā pūtīs mēreni līdz mēreni stipri no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, pirmdien un otrdien piekrastes tuvumā brāzmās sasniedzot 15-20 m/s. 

Nedēļas vidū laikapstākļi būs līdzīgi – brīžiem pastiprināsies vējš un gaidāmi nokrišņi, taču gaisa temperatūra diennakts gaišajās stundā pakāpeniski kļūs augstāka, un nedēļas izskaņā laiks atkal kļūs pavasarīgi silts un uzspīdēs saule. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu