Ukraina skarbi atbild uz jaunāko Īlona Maska paziņojumu (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks.
Īlons Masks. Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks komentējis ASV miljardiera Īlona Maska paziņojumu par Ukrainas stratēģijas neesamību, kā izbeigt karu ar Krieviju, vēsta ziņu aģentūra UNIAN.

"Kad kāds no globāli ietekmīgiem cilvēkiem (tas pats Īlons Masks) neatlaidīgi runā par "stratēģijas trūkumu izkļūšanai no Krievijas un Ukrainas konflikta", tad atkal jābrīnās par vienkāršas loģikas trūkumu mūsdienu pasaulē..." viņš rakstīja vietnē "X".

Pēc viņa teiktā, stratēģija ir "klaji vienkārša" - Krievijai jāizved savs karaspēks no Ukrainas teritorijas, tādējādi izbeidzot karsto kara fāzi.

Nesen Īlons Masks, komentējot karu Ukrainā, sev piederošajā mikroblogošanas vietnē "X" paziņojis, ka agresorvalsts Krievija noteikti iegūs vairāk teritoriju, nekā tai ir šobrīd.

"Tesla" vadītājs apgalvojis, ka tā ir "traģiska Ukrainas [karavīru] dzīvību izšķiešana, uzbrūkot lielākai armijai ar dziļu aizsardzību, mīnu laukiem un jaudīgāku artilēriju".

Masks arī atzīmē, ka viņa "ieteikums pirms gada bija, lai Ukraina nostiprina savas pozīcijas un izmanto visus savus resursus aizsardzībai".

"Nav izredžu, ka Krievija ieņems visu Ukrainu, jo vietējā pretestība rietumos būtu ļoti spēcīga, taču Krievija noteikti iegūs vairāk zemes, nekā tai ir šobrīd," vietnē "X" raksta miljardieris.

"Jo ilgāk turpināsies karš, jo vairāk teritorijas Krievija iegūs, līdz tā sasniegs Dņepru, kuru būs grūti pārvarēt. Ja karš turpināsies pietiekami ilgi, kritīs arī Odesa," spriež Masks.

Viņš norāda, ka joprojām aktuāls ir jautājums, vai Ukraina zaudēs piekļuvi Melnajai jūrai.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu