"Tu sēdi sausās biksēs." Orskas iedzīvotāja publiski kritizē applūdušās pilsētas mēru (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Kāds Krievijas pilsētas Orskas iedzīvotājs kritizēja pilsētas mēru Vasiliju Kozupicu, pārmetot viņa atturīgo rīcību plūdu skartajā reģionā, savukārt, kā norāda plūdos cietušie, viņi jau divas nedēļas ir "bez naudas, bez visa", vēsta medijs "Meduza".

"NeTV" "Telegram" publicētajā video kāda Orskas iedzīvotāja, uzrunājot viņas priekšā stāvošo mēru, stāsta, ka nekādu palīdzību nav saņēmusi.

Apkārtējie mēģina viņu nomierināt, bet viņa stāsta, ka jūtas slikti.

"Un tu tur sēdi, ar tevi viss ir kārtībā! Ir sirdsapziņa? Tu esi baltā kreklā, un mēs divas nedēļas esam bez naudas, bez nekā! Kāpēc mans vīrs nomira? Tu sēdi sausās biksēs, un tavs dēls atrodas Dubaijā. Vai jums nav kauns?" saka sieviete.

Kur un kad šī tikšanās notika, netiek precizēts.

Pats mērs dienu iepriekš apgalvoja, ka ikdienā tiekas ar plūdos cietušajiem Orskas iedzīvotājiem, kuriem "ir daudz jautājumu" un kuri "vēlas saprast, ko darīt tālāk".

Jau ziņots, ka Krievijas varasiestādes 16. aprīlī sākušas evakuēt cilvēkus no pilsētām un ciematiem Sibīrijas rietumos, kurus apdraud postošie plūdi, kas pārņēmuši šo reģionu un kaimiņos esošo Kazahstānu.

Foto: Plūdi Krievijā un Kazahstānā

Tjumeņas gubernators Aleksandrs Mors paziņoja, ka glābšanas dienesti sākuši steidzamu evakuāciju no pilsētām, kuras varētu applūst. "Sapakojiet savas vērtslietas. Steidzami dodieties uz drošu vietu, pie radiniekiem vai uz pagaidu izmitināšanas centru," sociālajos tīklos paziņoja gubernators.

Tjumeņā ūdens Išimas upē dažviet sasniedzis kritisku līmeni - 808 centimetrus, paziņoja vietējās varasiestādes. Išimas pilsētā dots rīkojums evakuēties aptuveni 67 000 cilvēku.

Kurgānas apgabalā ūdens līmenis Tobolas upē pēdējā diennaktī paaugstinājies par 111 centimetriem, sasniedzot 742 centimetrus, paziņoja varasiestādes.

Kopumā evakuēties aicināti 21 pilsētas un ciemata iedzīvotāji.

Orenburgas apgabalā, kur pēdējās dienās bija novērojami visspēcīgākie plūdi, ūdens līmenis Urālas upē ir krities, un pēdējo 24 stundu laikā ūdens ir atkāpies no aptuveni 1000 applūdušo māju, paziņoja apgabala amatpersonas.

Tikmēr Orskas pilsētu, kur situācija nesen uzlabojās pēc spēcīgiem plūdiem pagājušajā nedēļā, atkal apdraud plūdi.

Kazahstānas varasiestādes pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ūdens līmeņa paaugstināšanās dēļ evakuēti vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Plūdus ir izraisījušas spēcīgas lietusgāzes apvienojumā ar temperatūras paaugstināšanos un pastiprinātu sniega un ledus kušanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu