Vai "iPhone" jaunā lietotne atklāj manu personīgo informāciju svešiniekiem? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Jauna "iPhone" tālruņa funkcija lietotājiem radījusi aizdomas, vai to ir droši lietot, ziņo ASV medijs "Yahoo".

"Apple" februāra beigās izlaida savu jaunāko iOS programmatūras atjauninājumu, tomēr lietotāji pamanīja, ka atjauninājums automātiski lejupielādējis jaunu lietotni – "Journal".

Šī lietotne ir veidota kā digitāla dienasgrāmata, kurā lietotāji var pievienot vietas un augšuplādēt fotoattēlus kopā ar saviem rakstiem, kā arī ikdienā rakstīt un pārdomāt ieteikumus.

"iPhone" lietotāji sociālajos tīklos sāka celt trauksmi par šo programmu, publicējot brīdinājumus par tās noklusējuma iestatījumiem.

Sociālajos tīklos izplatītajos ierakstos cilvēki apgalvoja, ka lietotnes "Journal" iestatījumos esošā funkcija "Atklāties citiem" ("Discoverable by Others") ļaus "ikvienam tuvumā redzēt jūsu vārdu un precīzu atrašanās vietu".

Video: Kā strādā lietotne "Journal"?

Varat būt mierīgi – "Journal" lietotne neizpauž jūsu personisko informāciju

Viena no "Journal" lietotnes funkcijām ir sniegt ieteikumus sadaļā "Journaling Suggestions", izmantojot "Bluetooth" savienojumu. Šie "ieteikumi" ir domāti lietotājiem, kuri vēlas saņemt ieteikumus saviem ierakstiem, nevis brīvi rakstīt.

Ieteikumi ietver lietotāja Aktivitātes (treniņi un vingrinājumi), Multivides (raidieraksti un mūzika), Kontaktus (cilvēki, ar kuriem regulāri sarakstāties vai sazvanāties), Fotoattēlus (no "iPhone" foto bibliotēkas un kopīgajām fotogrāfijām) un Nozīmīgākās atrašanās vietas (atkārtotas atrašanās vietas vai vietas, kurās pavadāt visvairāk laika). Analizējot visas šīs jomas, "Journal" spēj izveidot īpaši specifiskus ieteikumus ierakstiem.

Foto: Dana Bell/X

"Discoverable by Others" ir pēc noklusējuma iespējota funkcija vietnē Journal". Tā apkopo ierīču skaitu, kas atrodas jūsu tuvumā, kā arī visus saglabātos kontaktus, ar kuriem esat nonācis "Bluetooth" diapazonā. Tomēr šī funkcija neuzkrāj telefonā nekādu informāciju par kontaktiem vai cilvēkiem, kas atrodas jūsu tuvumā, un pretēji – nevienam citam neatklāj jūsu informāciju.

Faktiski tā ir līdzīga funkcijai "AirDrop", kas ļauj tuvumā esošiem lietotājiem bezvadu režīmā kopīgot informāciju. Tāpat kā "AirDrop" gadījumā, koplietošana ir "jāapstiprina" saņēmējam.

Būtībā mērķis ir panākt, lai "Journal" būtu priekšstats par to, ko jūs šodien darījāt. Ja esat bijis tuvu kādam saglabātam kontaktam, iespējams, ka tajā dienā esat bijis kopā ar draugiem ("Journal" nezinās un nedalīsies ar informāciju, ar kuru tieši kontaktu esat bijis kopā, bet apstiprinās, ka esat pavadījis laiku kopā ar "kādu no saviem kontaktiem").

Ja kādu brīdi jums apkārt bija daudz citu ierīču, lietotne varētu norādīt, ka tajā dienā jūs kaut ko darījāt ārā, nevis atradāties mājās viens pats. Izmantojot šo informāciju, "Journal" var piedāvāt ieteikumus, lai jūs rakstītu par savu dienu.

"Apple" iepriekš informējuši, ka "Journal" ieteikumi ir paredzēti, lai "palīdzētu atcerēties un pārdomāt piedzīvoto".

Kā izslēgt "Journal" funkciju "Discoverable by Others"

Lai to izslēgtu, dodieties uz "Iestatījumi" ("Settings") un pēc tam uz "Konfidencialitāte un drošība" ("Privacy & Security"). Noklikšķiniet uz "Žurnāla ieteikumi" ("Journaling Suggestions") un izslēdziet "Atklāties citiem" ("Discoverable by Others").

Video: Kā izslēgt funkciju "Atklāties citiem"

Lietotāji var arī izslēgt funkciju izmantot tuvumā esošo ierīču un kontaktu skaitu:

1. Iestatījumi ("Settings');

2 Konfidencialitāte un drošība ("Privacy & Security");

3. Žurnāla ieteikumi ("Journaling Suggestions");

4. Izslēdziet "Sniegt ieteikumus kopā ar citiem" ("Prefer Suggestions with Others").

Izslēdzot abas funkcijas, "Journal" sniegtie ieteikumi nebūs tik precīzi un konkrēti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu