Sieviete, kura izdzīvoja kritienā no 4,5 kilometru augstuma, pastāsta par šausminošo incidentu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/em_carey

Austrāliete Emma Kerija pirms vairāk nekā 10 gadiem piedzīvoja daudzu cilvēku ļaunāko murgu - izpletnis neatvērās un viņa nokrita no 4,5 kilometru augstuma. Par laimi, viņa izdzīvoja un nu stāsta, ko atceras no šausminošā incidenta, raksta izklaides izdevums "LADBible".

Izpletņlēkšana Šveices Alpos bija austrālietes sapņu sarakstā. Šis sapnis gan izvērtās murgā vien dažus mirkļus pēc izlēkšanas no lidmašīnas.

Izpletnis piedzīvoja tehnisku kļūmi, un Kerija kopā ar instruktoru nokrita no 4,5 kilometru augstuma. Traumatiskajā brīdī sieviete gan palika pie samaņas un šausminošo incidentu atminas ļoti labi. 

Lai gan austrāliete palika dzīva, pēc kritiena viņa bija paralizēta no jostasvietas uz leju. Ārsti nedeva lielas cerības, ka viņa atkal varētu staigāt. Taču par spīti prognozēm viņa ir sākusi atgūt sajūtas kājās un iemācījusies staigāt no jauna.

"Es nevienā brīdī nezaudēju samaņu, tāpēc atceros piezemēšanos, atceros brīdi, kad sapratu, ka esmu paralizēta, – visu."

Sieviete stāstīja, ka brīvā kritiena laikā jutusies, it kā "būtu tieši tur, kur man ir jābūt", un izjutusi mieru. Tad instruktors piebakstījis Kerijai pie pleca, lai brīdinātu, ka tūdaļ atvērsies izpletnis. Taču tas nenotika. Kerija ieraudzīja sapiņķerējušos sarkanu izpletni un zemi, kas tuvojās lielā ātrumā. 

Instruktors atvēra izpletni par vēlu – vienlaikus ar brīdi, kad atvērās arī avārijas izpletnis. Abi sapiņķerējās un aptinās ap instruktora kaklu, liekot viņam zaudēt samaņu.  

Kerija un instruktors nokrita klajumā. Sieviete piezemējās ar seju uz leju, bet instruktors bija piesprādzēts viņas ķermenim. Viņa nevarēja pakustēties.

"Pirmais, ko sajutu, atsitoties pret zemi, bija neciešamas sāpes visā ķermenī," stāstīja austrāliete. "Es nekad neko tādu nebiju jutusi."

Pēc kritiena tika izsaukts glābšanas helikopters, kas uz slimnīcu aizveda gan sievieti, gan instruktoru, kurš arī, par laimi, izdzīvoja. Tur viņai nekavējoties tika veikta muguras un lauztā iegurņa operācija.

Kerija uzsvēra, ka atmiņas par šausminošo notikumu palīdz saglabāt pateicības sajūtu par dzīvi. Kritiena laikā sievietei šķitis, ka viņai atlikušas pēdējās 10 sekundes, ko dzīvot, un tas mainījis viņas attieksmi pret visu. 

Kerija par savu pieredzi arī uzrakstījusi grāmatu ar nosaukumu "Meitene, kas nokrita no debesīm".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu