Valsts policija Mehu dienās Jelgavā konstatē 64 pārkāpumus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Nedēļas nogalē Jelgavā notika ikgadējais, nu jau par tradīciju kļuvušais pasākums – Mehu dienas. Tās ir Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes Studējošo pašpārvaldes organizētas auto sacensības, kas pulcē dalībniekus un skatītājus no visas Latvijas un ne tikai, vēsta Valsts policija.

Pasākuma laikā iespējams gan piedalīties, gan kā skatītājam vērot no malas tādas disciplīnas kā auto orientēšanās, dragreiss, drifts, ātruma aplis un citas.

Un tomēr, neskatoties uz to, ka šis ir izklaidējoša rakstura pasākums, transportlīdzekļi un to dalība drošības nolūkos ir stingri jāuzrauga, lai svētki nezaudētu savu pozitīvo noskaņu, tāpēc Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Reaģēšanas nodaļas amatpersonas veica satiksmes uzraudzību Mehu dienu laikā.

Jelgavā no 19. līdz 21. aprīlim norisinājās ikgadējais studentu rīkotais pasākums – Mehu dienas.

Pasākuma laikā iespējams gan atrādīt savu spēkratu, gan vērtēt citu dalībnieku "pērles", tāpat dalībnieki ar saviem transportlīdzekļiem mērojas spēkiem, lai noskaidrotu, kurš ir ātrākais, jaudīgākais un izturīgākais.

Ņemot vērā to, ka pasākums ir cieši saistīts gan ar transportlīdzekļiem, gan ar spēkratu dalību ceļu satiksmē, Valsts policija vienmēr rūpējas par drošību pasākuma laikā, galveno uzsvaru liekot tieši uz satiksmes uzraudzību un transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa pārbaudēm.

Šogad pasākuma laikā policija pārbaudīja 258 transportlīdzekļus, no kuriem 64 gadījumos tika uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi par dažādiem pārkāpumiem.

Piemēram, par neatbilstošu automašīnas tehnisko stāvokli tika uzsākti 11, bet par neatbilstošu riepu protektora dziļumu uzsākti 10 administratīvo pārkāpumu procesi.

Tāpat konstatēti vairāki ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, kā, piemēram, astoņos gadījumos par braukšanas ātruma pārsniegšanu, četros gadījumos par braukšanu bez gaismām un vienā gadījumā par braukšanu pie degoša luksofora sarkanās gaismas signāla, kā arī virkne citu pārkāpumu.

Pārbaužu laikā Valsts policijai pievienojās CSDD darbinieki, kuri arī konstatēja ne vienu vien pārkāpumu, kopumā 50 transportlīdzekļiem anulējot tehniskās apskates un vienā gadījumā automašīnai noņemot valsts numurzīmes.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka ceļu satiksmes noteikumu neievērošana un tehniskā stāvokļa neatbilstības apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu