Pie "Sabres" stūres atgriezies Lindijs Rafs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lindijs Rafs
Lindijs Rafs Foto: AP/Scanpix

Par latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" galveno treneri iecelts jau reiz šajā postenī bijušais Lindijs Rafs.

64 gadus vecais Rafs ir "Sabres" visu laiku rekordists kā treneris aizvadītajos mačos (1165), uzvarās regulārajā čempionātā (571), aizvadītajos "play off" mačos (101) un "play off" uzvarās (57).

Rafs "Sabres" vadīja no 1997.gada līdz 2013.gadam, aizvedot komandu līdz 1999.gada Stenlija kausa izcīņas finālam, kurā nācās atzīt Dalasas "Stars" pārākumu.

Tāpat Rafs ir NHL vēsturē piektais visu laiku uzvarējušākais treneris ar 864 panākumiem pie "Sabres", "Stars" un Ņudžersijas "Devils" stūres, bet kopā ar uzvarām Stenlija kausa izcīņas mačos (935) viņš ieņem dalītu ceturto vietu līgas vēsturē.

"Sabres" NHL izslēgšanas spēles jeb Stenlija kausa izcīņu nav sasnieguši jau 13 gadus pēc kārtas.

"Šī ir komanda, kas ir gatava spert nākamo soli," pēc nozīmēšanas amatā sacīja Rafs. "Esmu pagodināts, ka man uzticēts palīdzēt komandai uzvarēt. Mans mērķis ir panākt, lai spēlētāji tic viens otram un spēlē viens par otru."

Rafs kā spēlētājs "Sabres" rindās pavadīja desmit (līdz 1989.gadam) no 12 sezonām, 1997.gadā uzņemoties komandas galvenā trenera pienākumus. Pēc 17 mačiem 2012./2013.gada sezonā Rafs tika atbrīvots. Nākamās četras sezonas speciālists vadīja "Stars", bet pēdējos četrus gadus "Devils", kas viņu atbrīvoja šī gada martā.

Pagājušajā sezonā viņa vadībā "Devils" regulārajā čempionātā 82 spēlēs tika pie 112 punktiem, aizvadot labāko sezonu 41 gada laikā. Savukārt Stenlija kausa izcīņā "Devils" tika līdz otrajai kārtai, kur ar 1-4 atzina Karolīnas "Hurricanes" pārākumu.

2005./2006.gada sezonā Rafs saņēma NHL labākā trenera apbalvojumu, kā arī ir ticis pie divām zelta medaļām olimpiskajās spēlēs, esot viens no Kanādas izlases treneriem 2010. un 2014.gada Olimpiādēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu