Rīgā plānots gājiens palestīniešu atbalstam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgā norisinājies vērienīgs gājiens Palestīnas atbalstam
Rīgā norisinājies vērienīgs gājiens Palestīnas atbalstam Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA

Sestdien, 27. aprīlī, Rīgā plānots gājiens palestīniešu atbalstam, informēja Rīgas dome.

Gājiens pašvaldībā pieteikts no plkst.12 līdz 14, un tas iecerēts maršrutā Neatkarības laukums - K. Valdemāra iela - Sporta iela -Sporta iela 11.

Gājiena mērķis būšot "izrādīt solidaritāti Palestīnas civiliedzīvotājiem un pieprasīt Latvijas valdībai atsākt finansēt ANO palestīniešu bēgļu lietu aģentūru".

Pieteikumā norādīts, ka pasākumā varētu būt ap 200 dalībnieku.

Pašvaldības pārstāvji norāda, ka atbilstoši likumam rīkotājiem nav jāsaņem pašvaldības atļauja, vienlaikus pašvaldība var lemt par gājiena aizliegšanu, ja tiek konstatēts, ka tā rīkošana apdraud citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību vai tikumību vai veicināt darbības, kuras ir aizliegtas ar likumu.

Šobrīd pašvaldības rīcībā nav informācijas, kas liktu veikt ierobežojošas darbības, norāda domē.

Gājiena organizatori aģentūrai LETA pauda, ka nosoda un pieprasa Latvijas valdībai nosodīt "Izraēlas nespēju īstenot ANO Drošības padomes rezolūciju, kas pieprasīja tūlītēju pamieru un steidzamu humanitārās palīdzības apmēra palielināšanu Gazā". Tāpat organizatori pieprasa valdībai nekavējoties atjaunot ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras finansējumu un norādīt finansējuma apturēšanas pamatojumu. Vairākas valstis apturēja finansējuma piešķiršanu šai aģentūrai pēc Izraēlas paziņojumiem, ka daļa līdzekļu nonākuši arī teroristu organizācijai "Hamas".

Foto: Rīgā norisinājies vērienīgs gājiens Palestīnas atbalstam (2024. gada februārī)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu