Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonam nomainīts jumts. Tā nākotne miglā tīta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Centrāltirgus paviljona jumta remontdarbi.
Rīgas Centrāltirgus paviljona jumta remontdarbi. Foto: Zane Bitere/LETA

Ekspluatācijā nodots Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona jumts, kura rekonstrukcija ilga kopš pagājušā gada rudens, informēja SIA "Rīgas nami" pārstāvji.

Kā norāda uzņēmumā, remontdarbu laikā tika mainīts viss jumta segums, īpašu uzmanību pievēršot vēsturiski atbilstošam skārda lokšņu izmēram un lokšņu dalījumam. Skārda seguma nomaiņas darbus veica AS "Būvuzņēmums restaurators", kurš tika izraudzīts atklāta publiska iepirkuma procesa rezultātā kā ekonomiski labākais piedāvājums ar kopējo remontdarbu summu 709 987,67 eiro bez pievienotā vērtības nodokļa (PVN).

Lai arī pašlaik ir novērsta iespējamā ēkas konstrukciju bojāšanās un korozija, paviljona tālākai izmantošanai nepieciešami būtiski ieguldījumi, norāda kompānijas pārstāvji.

SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Baiba Beatrise Sleže pauda, ka jumta seguma maiņa nenozīmēs vēl viena paviljona atvēršanu. Sleže norāda, ka tā nebūtu ekonomiski pamatota, jo šobrīd tirdzniecībai atvērtās paviljonu platības ir pietiekamas.

"Šis ir tas brīdis, kad jāpieņem konceptuāli lēmumi par to, kādas jaunas funkcijas turpmāk vēlamies redzēt tirgus brīvajās telpās, jo mums ir jāmainās līdzi jaunākajām patērētāju uzvedības tendencēm un labajai praksei tirgu attīstības jomā, lai Rīgas Centrāltirgus spētu izmantot visu savu potenciālu," uzsvēra Sleže.

Valdes priekšsēdētāja norādīja, ka tirgi pasaulē mainās un arvien vairāk ierasto tirgošanās funkciju papildina kultūra, zinātne, sports.

"Mainoties mazumtirdzniecības situācijai, mainās arī tirgus funkcionalitāte. Mūsu uzdevums ir kopā ar īpašnieku - Rīgas pašvaldību - un sabiedrību, uzzīmēt ceļa karti nākamajiem gadiem, lai nepieciešamās investīcijas var veikt mērķtiecīgi," pārliecināta ir Sleže.

Rīgas Centrāltirgus ir lielākais Eiropas tirgus, kura kopējā zemes platība ir 9,9 hektāri, bet no tās tirgus statuss ir noteikts teritorijai 6,7 hektāri platībā.

Tirgū ir pieci segti paviljoni: Piena, Gaļas, Zivju, Sakņu un Gastronomijas paviljoni. Tirdzniecības vietu kopskaits ir līdz 3000 vietām.

Centrāltirgus apmeklētāju skaits dienā sasniedz 30 000 - 50 000 cilvēku.

Rīgas Centrāltirgus kopā ar Vecrīgu 1997.gadā ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Kā ziņots, "Rīgas namu" apgrozījums 2022.gadā bija 17,658 miljoni eiro, kā arī tika gūta 188 718 eiro peļņa. "Rīgas namu" pamatkapitāls ir 110 162 151 eiro, uzņēmuma īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu