Valaiņa paziņojums par Krievijā aizturēto latviešu reperi pārsteidz interneta lietotājus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valainis soctīklos reaģē uz Latvijas repera Plauža aizturēšanu Krievijā.
Valainis soctīklos reaģē uz Latvijas repera Plauža aizturēšanu Krievijā. Foto: Mikroblogošanas vietne "X"/@ViktorsValainis

Krievijas varasiestādes pagājušajā nedēļā Tomskā īslaicīgi aizturēja reperi no Rīgas Robertu Plaudi jeb reperi Platinu. Šobrīd zināms, ka Krievijas tiesa nolēmusi viņu izraidīt no valsts. Uz notikušo mikroblogošanas platformā "X" (iepriekš - tviterī) otrdien reaģējis ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

"Šis ir kārtējais pierādījums tam, ka braukt uz Krieviju nav droši," mikroblogošanas vietnē raksta Valainis, turot rokās plakātu ar uzrakstu "#freePlatina".

Ekonomikas ministra publicētais paziņojums izraisījis diskusiju vētru tviterī. Par to teju tradicionāli liecina jau fakts, kad tvīta citēšana ir gandrīz lielāka par "retvītiem" un "patīk" atzīmēm. Liela daļa komentētāju tviterī uzskata, ka Valainim nevajadzētu aizstāvēt latviešu reperi, kurš pats labprātīgi izvēlējies koncertēt agresorvalstī, ignorējot Ārlietu ministrijas brīdinājumus.

"Kāpēc viņam ir īpaši jāpalīdz, ja viņš pats tur ir brīvprātīgi aizbraucis? Es vēl saprastu, ka varbūt vienkārši [aizbraucis] Krievijai draudzīgā valstī. Džeks, ignorējot visus brīdinājumus, aizbrauca. Nu tad lai tiek galā ar to, ko laimēja loterijā," raksta tvitera lietotāja Diāna. Līdzīgus viedokļus zem ministra ieraksta pauž citi lietotāji.

Jau ziņots, ka Plaudis tika aizturēts koncerta laikā Tomskas naktsklubā "Face", liecina sociālajos tīklos publicēti videoieraksti. Tajos bija redzams, ka specvienības darbinieki Platinas uzstāšanās laikā uziet uz skatuves un aizved viņu.

Tomskas policija informēja, ka Plaudim noformēti administratīvie protokoli par to, ka viņš pārkāpis noteikumus par ieceļošanu Krievijā, nelikumīgi strādājis, lai gan viņam bijusi tūrisma vīza, kā arī atteicies no medicīniskās apskates narkotiku reibuma noteikšanai.

Ārlietu ministrija tikmēr informē, ka pirmdien Tomskā noslēgusies tiesas sēde.

"Personai tiks piemērots administratīvais sods par uzturēšanās nosacījumu pārkāpumiem, un tā tiks izraidīta no valsts. Vēstniecība sadarbībā ar advokātu risina jautājumu par atgriešanos Latvijā," otrdien informē Ārlietu ministrija.

Reperis no Rīgas 12. aprīlī sāka turneju pa Krieviju. 19. aprīlī, kad viņu aizturēja, viņam apritēja 28 gadi. Plaudis uzstājas krievu valodā un savu karjeru veidojis Krievijā.

Ārlietu ministrija pastāvīgi brīdina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz agresorvalsti Krieviju.

"Ja brīdinājums tiek ignorēts, ir jārēķinās ar sekām,"

sociālajos tīklos raksta ministrija, piebilstot, ka vienlaikus konsulārā palīdzība tiek sniegta visiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri to lūdz.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu