"Man nebija nedz ziepju, nedz tualetes papīra." WNBA zvaigzne atskatās uz laiku Krievijas cietumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Britnija Grainere
Britnija Grainere Foto: AFP / Scanpix

Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigzne Britnija Grainere sarunā ar "ABC News" žurnālisti Robinu Robertsu pastāstījusi par laiku Krievijas cietumā.

2022. gada Februārī Grainere tika aizturēta Krievijas lidostā saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā.

Tā paša gada augustā viņa tika notiesāta uz deviņiem gadiem cietumā. Slavenā basketboliste dzimtenē varēja atgriezties pēc tam, kad ASV prezidents Džo Baidens piekrita pret Graineri apmainīt bēdīgi slaveno ieroču tirgoni Viktoru Butu.

Grainere Krievijas cietumā pavadīja kopumā 300 dienas. Viņa atcerējās brīdi, kad tika aizturēta Maskavas lidostā.

"Mana dzīve šajā brīdī beidzas," atminējās Grainere, noliedzot, ka Krievijā būtu ievedusi elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu.

Viņa arī sniedza ieskatu par dzīvi Krievijas cietumā: "Biju ļoti nobijusies par visu. Bija tik daudz nezināmā. Lai izdzīvotu, bija jādara tas, kas jādara. Uz mana matrača bija milzīgs asins pleķis. Man nebija nedz ziepju, nedz tualetes papīra."

Krievija līdz iebrukumam Ukrainā WNBA starpsezonās bija galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur bija vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu