Spānijas premjerministrs apsver atkāpšanos pēc izmeklēšanas sākšanas pret viņa sievu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spānijas premjerministrs Pedro Sančess
Spānijas premjerministrs Pedro Sančess Foto: KENA BETANCUR/Getty Images via AFP

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess 24. aprīlī paziņojis, ka apsver iespēju atkāpties no amata pēc tam, kad tiesa sāka izmeklēšanu pret viņa sievu Begonu Gomesu aizdomās par korupciju.

"Man jāapstājas un jāpadomā", lai izlemtu, "vai man jāturpina vadīt valdību, vai arī man jāatsakās no šī goda," platformā "X" paziņoja Sančess, piebilstot, ka par savu lēmumu paziņos pirmdien.

Madrides tiesa trešdien paziņoja, ka sākusi izmeklēšanu pret Begonu Gomesu aizdomās par ietekmes ļaunprātīgu izmantošanu un korupciju, reaģējot uz organizācijas "Manos Limpias" ("Tīras rokas") sūdzību. Organizācijas līderis ir saistīts ar galēji labējiem.

Tiesa ar īsu paziņojumu nāca klajā dažas stundas pēc tam, kad interneta ziņu vietne "El Confidencial" vēstīja, ka izmeklētāji pārbauda Gomesa saiknes ar vairākiem privātiem uzņēmumiem, kas saņēmuši valsts finansējumu vai saņēmuši valsts pasūtījumus. Izdevums norādīja, ka izmeklēšana ir saistīta ar iespējamām Gomesas saitēm ar Spānijas tūrisma kompāniju "Globalia", kurai pieder aviokompānija "Air Europa".

"El Confidencial" ziņoja, ka Gomesa divreiz tikusies ar "Globalia" izpilddirektoru Havjēru Idalgo laikā, kad aviokompānija risināja sarunas ar valdību, lai saņemtu atbalstu pēc "Covid-19" pandēmijas izraisītās krīzes gaisa pārvadājumu jomā.

Sančess pavēstīja, ka sūdzība balstīta uz neesošiem faktiem un ir daļa no ultrakonservatīvo mediju vadītās un konservatīvās un galēji labējās opozīcijas atbalstītās vajāšanas kampaņas pret viņa sievu.

"Es neesmu naivs. Es apzinos, ka pret Begonu tiek izvirzītas apsūdzības nevis tāpēc, ka viņa ir izdarījusi kaut ko nelikumīgu, jo viņi labi zina, ka tā nav taisnība, bet tāpēc, ka viņa ir mana sieva," viņš piebilda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu