Seksuālajā vardarbībā cietušās vingrotājas no ASV saņems vairāk nekā 100 miljonus dolāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elija Reismena, Simona Bailsa, Makeila Maronija un Megija Nikolsa
Elija Reismena, Simona Bailsa, Makeila Maronija un Megija Nikolsa Foto: Reuters Connect/Scanpix

ASV Tieslietu departaments paziņojis, ka amerikāņu vingrotājas, kuras cieta no bijušā sporta ārsta un varmākas Lerija Nasira, saņems prāvu naudas summu.

Nasirs 2018. gadā tika notiesāts uz 175 gadiem cietumā par seksuālu vardarbību pret vairāk nekā 150 ASV vingrotājiem. Šis tiek uzskatīts par lielāko seksuālās vardarbības skandālu sporta vēsturē.

Tomēr, kā atzīst ASV Tieslietu departaments, Nasira arests bijis novēlots Federālā izmeklēšanas biroja (FBI) nolaidības dēļ. Tiek ziņots, ka FIB uz 2015. gadā saņemtajām sūdzībām par Nasira pārkāpumiem nav reaģējis pietiekoši nopietni. Tā rezultātā Nasira vardarbīgā rīcība pret ASV vingrotājām varēja turpināties.

Tagad ASV Tieslietu departaments paziņojis, ka cietušajām vingrotājām izmaksās 138,7 miljonus ASV dolāru. Šī kompensācija tiks sadalīta uz 139 vingrotājām.

No Nasira seksuālās vardarbības cietušajām sievietēm gadu gaitā izmaksāts vairāk nekā miljards ASV dolāru. Iepriekš Mičiganas štats kompensācijā cietušajām sievietēm samaksāja 500 miljonus ASV dolāru. Savukārt ASV Vingrošanas federācija panāca atsevišķu vienošanos par 380 miljoniem ASV dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu