"Mani maldināja." Krievijā tiesas priekšā stājas meitene, kura "vēlēšanu" dienā biļetenu urnā ielēja briljantzaļo šķīdumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Maskavā tiesa sākusi skatīt lietu pret 20 gadus veco Alīnu Ņevmjanovu, kura 15. martā "vēlēšanu" iecirknī biļetenu urnā ielēja briljantzaļo šķīdumu. Taču tiesas zālē meitene atteicās atzīt vainu, lai gan advokāts iepriekš meiteni bija pierunājis rīkoties pretēji. Alīna apgalvoja, ka kļuvusi par krāpnieku upuri, vēsta "Mediazona".

"Es neesmu ne ekstrēmiste, ne teroriste, es nepiederu nevienai opozīcijas kustībai.

Mēs ar ģimeni ziedojām naudu speciālajai militārajai operācijai.

Manā dzimšanas dienā mans brālēns krita, aizstāvot mūsu dzimteni," tiesnesei Dasajevai skaidroja Ņevmjanova.

Maskaviete tiek apsūdzēta par vēlēšanu komisiju darba kavēšanu –  15. martā, "vēlēšanu" dienā, viņa biļetenu urnā ielēja briljantzaļo šķīdumu. Nākamajā dienā Ņevmjanova tika nosūtīta uz pirmstiesas aizturēšanas centru.

18. martā izmeklētāji pārliecināja Ņevmjanovu atteikties no sava advokāta un piešķīra viņai jaunu aizstāvi. Tajā pašā laikā Ņevmjanovai tikai teikts, ka advokātu nolīguši "labvēlīgi cilvēki".

Noticot aizstāvim, Ņevmjanova piekrita atzīt savu vainu. Izmeklēšana viņas lietā tika noslēgta, un 21. martā lietas materiāli tika nogādāti tiesā.

Taču tiesas dienā meitene atteicās atzīt vainu.

"Tas, ka es tam piekritu tikai kompensācijas dēļ, it kā man piedāvātās naudas dēļ, nav patiesība, tas nemaz nenotika.

Nekas, ko saka prokuratūra, nav patiesība.

Manās liecībās, kas iekļautas lietas materiālos, nav informācijas, ka es piekritu prettiesiskām darbībām par ​norādīto summu – 500 000 rubļu. Tas ir, es ar šiem cilvēkiem ne par ko tādu nerunāju.

Krāpnieki mani maldināja vairākas dienas, un, kad es jau atrados neaizsargātā stāvoklī, pārliecināja tā rīkoties," tiesā skaidroja meitene.

Par spīti iebildumiem no prokurora Miščenko, kurš uzstāja, ka nebūs iespējams nopratināt tiesājamo, Alīna Ņevmjanova tiesai tomēr atklāja savu versiju par notikušo.

11. martā viņa saņēmusi zvanu no pirmā nepazīstamā numura no citas valsts, pēc tam sekoja zvans no cita nepazīstama numura.

Sarunu biedre teica, ka esot "policijas leitnante", un sāka jautāt par aizdevuma pieteikumiem, kurus it kā iesniegusi Ņevmjanova.

Meitene nekādus kredītus nebija ņēmusi vai tādiem pieteikusies. Tad "policijas leitnante" viņai piedāvājusi sadarboties, sakot, ka vēlas sodīt noziedzniekus banku darbinieku vidū, bet tām nepieciešams izsniegt jaunus kredītus

Tad viņai piezvanīja "Centrālās bankas darbinieks", nosaucās par Jevgeņiju Barinovu un nosūtīja viņai "dokumentus par krimināllietas ierosināšanu".

Ņevmjanova devās ņemt kredītus dažādās Maskavas bankās. "Sberbank" viņai iedeva kredītu par 250 tūkstošiem rubļu. "Sovcombank" un "Alfa Bank" un "Pochta Bank" viņa saņēma kopā vēl 250 tūkstošus rubļu. Citas bankas viņai atteica izsniegt kredītu.

Ņevmjanova visu šo naudu pārskaitīja, izmantojot rekvizītus, ko viņai iedeva "Centrālās bankas darbinieks" un "FSB darbiniece".

15. martā, pirmajā "vēlēšanu" dienā, Ņevmjanovai piezvanīja jauns numurs. Šoreiz – "FSB virsnieks", it kā iepriekšējās zvanītājas priekšnieks, un sāka pārliecināt meiteni, lai viņa vēlēšanu urnā ielej briljantzaļo šķīdumu.

"Šis darbinieks stāstīja par savu padoto darbu un jautāja, vai es plānoju piedalīties vēlēšanās.

Es netaisījos tajās piedalīties, bet viņš teica, ka man ir jārīkojas tieši tajā dienā, 15. martā.

Esot nepieciešams novērst vēlēšanu krāpniecību, un tas ir jādara man," Ņevmjanova sacīja tiesā.

Meitene jau tā bija nogurusi no iepriekšējām dienām un jutās nomākta, bet "FSB virsnieks" uzstājīgi aicinājis meiteni rīkoties. Alīna tiesā atzina, ka tajā brīdī bijusi ļoti ietekmējama.

Pēc šī zvana meitene devās uz aptieku pēc briljantzaļā šķīduma, bet pēc tam uz vēlēšanu iecirkni, kur viņa "izdarīja to, ko izdarīja".

Telefonsarunu biedrs viņai solīja: ja viņa nofilmēs savu rīcību "vēlēšanu iecirknī", tas "dos drošības garantiju", taču meitene nekavējoties tika aizturēta.

Aizturēšanas brīdī Ņevmjanova atvienoja austiņas, lai pats sarunu biedrs no "FSB" varētu policijai paskaidrot, kas notiek.

"Tā vietā viņš kliedza vārdus, kurus es skaļi neatkārtošu," sacīja Ņevmjanova.

Arī video novērošanas ierakstā no iecirkņa redzams, ka pēc biļetenu sabojāšanas Alīna nevis steigā pamet iecirkni, bet ar savu telefonu rokās vēršas pie likumsargiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu