"Bija jāparaksta dokuments, ka es varu zaudēt balsi." Dārtai Danevičai nesen veikta nopietna operācija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktrise Dārta Daneviča ar saņemto "Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā "Gada aktrise" par lomu Dailes teātra izrādē "Zēni nav meitenes" balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātrī.
Aktrise Dārta Daneviča ar saņemto "Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā "Gada aktrise" par lomu Dailes teātra izrādē "Zēni nav meitenes" balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātrī. Foto: Zane Bitere/LETA

Aktrisei Dārtai Danevičai nesen tika veikta nopietna operācija. Pastāvēja risks, ka viņa var zaudēt balsi. 

Lielajā intervijā žurnālam "Una" Daneviča stāsta: "Man nesen izgrieza vairogdziedzeri. Tas bija patiešām biedējoši, tāpēc ka

pirms operācijas bija jāparaksta dokuments, ka es varu zaudēt balsi, jo cauri vairogdziedzerim iet balss nervi, turklāt mans vairogdziedzeris bija ļoti liels un kakls ir tievs, kas rada īpašu risku.

Man jau sen bija nelielas problēmas ar vairogdziedzeri, bet ar to saskaras daudzi. Pirms operācijas pie manis ienāca profesore kopā ar studentiem, viņi man uzdeva savus jautājumus un arī es šo to pajautāju. Gribēju zināt, kas to varēja izraisīt. Galvenais palielināta vairogdziedzera izraisītājs ir stress.

Pēc operācijas rakstīju savām draudzenēm atgādinājumu nekoķetēt ar stresu, ko mēs tik bieži pieminam savās sarunās, jo man ilgstošs stress nozīmēja atvadas no vairogdziedzera. Šī operācija nedaudz izmainīja manu balsi, tā tagad ir zemāka. Sākumā par to satraucos, bet izrādījās, ka mans pēcoperācijas defekts patīk gan režisoriem, gan kolēģiem. Turklāt dienas ir dažādas - šodien mana balss ir nogurusi pēc vakardienas izrādes, tāpēc tā ir zemāka, bet citkārt tā skan tāpat kā agrāk. Sākumā uzreiz pēc operācijas man bija grūti runāt uz skatuves. Biju iedomājusies, ka pēc operācijas uzreiz vai nu runāšu kā agrāk, vai arī nerunāšu nemaz. Nebiju rēķinājusies ar atlabšanas posmu, kas balsij nepieciešams. Es nepaņēmu slimības lapu, jau pēc nedēļas biju uz skatuves. Tobrīd balss bija aizsmakusi un klusa, ar ierobežotu diapazonu. Liels paldies teātra tehniskajiem darbiniekiem, kuri ļoti profesionāli apskaņoja, no maniem aizsmakušajiem čukstiem izvelkot tādu skaņu, kādu vajadzēja.

Dārta izsaka pateicību savam ārstam Zenonam Narbutam un visai komandai, kas Stradiņa slimnīcā viņu operēja. 

Vairāk lasiet izdevuma "Una" jaunākajā numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu