Krievijas Valsts dome rosina ieceļojošajiem ārzemniekiem parakstīt dokumentu par saviem pienākumiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīnu rinda uz Krievijas-Somijas robežas 22. septembrī
Automašīnu rinda uz Krievijas-Somijas robežas 22. septembrī Foto: OBTAINED BY REUTERS/via REUTERS

Valsts domes deputātu grupa no visām piecām domes frakcijām iesniegusi izskatīšanai parlamentā grozījumus likumā "Par ārvalstu pilsoņu tiesisko statusu Krievijas Federācijā", ziņo "Meduza".

27. aprīlī domes mājaslapā publicētā likumprojekta autori ierosināja ieviest pienākumus, kas ārvalstu pilsonim jāievēro, lai varētu "saglabāt tiesības ieceļot Krievijas Federācijā un uzturēties Krievijas Federācijas teritorijā".

Saskaņā ar likumprojektu ārzemniekam ir pienākums atturēties no darbībām, kas kaitē Krievijas Federācijas interesēm, ievērot Krievijas Federācijas konstitūciju un likumus, tostarp rūpes par vidi, neiejaukties Krievijas Federācijas ārpolitikā un iekšpolitikā.

Tostarp arī grozījumos iebraucējiem ir pienākums "cienīt tradicionālās krievu garīgās un morālās vērtības, tostarp ideju par laulību kā savienību starp vīrieti un sievieti".

Viens no likumprojekta autoriem, frakcijas "Vienotā Krievija" vadītāja pirmais vietnieks Dmitrijs Vjatkins aģentūrai "Interfax" sacīja , ka likumprojekts paredz, ka ārvalstu pilsoņi rakstiski apstiprina savas saistības, lai iegūtu tiesības ieceļot Krievijas Federācijā.

"Tas būs rakstisks pienākumu apliecinājums, kura pārkāpšanas gadījumā var tikt piemērota izraidīšana," žurnālistiem sacīja Vjatkins.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu