Francijas policija izjaukusi palestīniešu atbalsta demonstrāciju Sorbonnas Universitātē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Francijas policija pirmdien izjaukusi demonstrāciju Sorbonnas Universitātē Parīzē, kur studenti pieprasīja pārtraukt Izraēlas veikto Gazas joslas bombardēšanu.

Izraēla sāka karu pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā pēc tam, kad 7.oktobrī teroristi sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot 1200 cilvēku, bet 250 sagrābjot kā ķīlniekus.

Policija evakuēja vairākus desmitus demonstrantu no Sorbonnas Universitātes teritorijas, kur viņi bija uzslējuši teltis. Viens no studentiem ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka policijas ierašanās brīdī tā dēvētajā sēdošajā demonstrācijā piedalījās aptuveni 50 cilvēki.

"Evakuācija bija diezgan brutāla, aptuveni desmit cilvēki tika nogāzti gar zemi, bet aizturēšanas nenotika," sacīja students.

Izglītības iestādes iepriekš ziņoja, ka studenti uzcēluši 12 teltis universitātes pagalmā un gaitenī, kā dēļ atcelti eksāmeni. Savukārt kāds students apgalvoja, ka uzceltas vairāk nekā 20 teltis.

Universitāte paziņoja, ka kopš pusdienlaika neviens nevarēja iekļūt skolā. Tikmēr ārpus universitātes pilsētiņas protestēja aptuveni 150 cilvēki.

"Gaza, Sorbonna ir ar tevi," skandēja vairāki protestētāji. "Izraēla ir slepkava," kliedza citi.

"Mēs esam šeit pēc Hārvardas un Kolumbijas studentu aicinājuma," sacīja viena no Sorbonnas Universitātes studentēm.

Līdzīgi protesti notikuši arī vairākās prestižās universitātēs ASV, tai skaitā Hārvarda Universitātē un Kolumbijas Universitāte Ņujorkā.

Protesti Sorbonnā notika pēc vairākām līdzīgām demonstrācijām Parīzes Politikas zinātnes institūtā ("Sciences Po"), kas arī ir viena no Francijas prestižākajām universitātēm. Policija ceturtdien agri no rīta izkliedēja protestētājus, taču nākamajā dienā studenti turpināja sēdošo demonstrāciju, līdz skolas vadība piekrita drīzumā rīkot iekšējas debates, tai skaitā par tiesībām protestēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu