Dzierkals kļūst par Zviedrijas čempionu. Ābols tiek pie sudraba medaļas

LETA
Papildināts 23:06, 29. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals
Latvijas hokeja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals Foto: Georgios Papaconstantis (www.championshockeyleague.com)

Latvijas uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK pirmdien triumfēja Zviedrijas hokeja līgas (SHL) finālsērijā, pārspējot Engelholmas "Rogle" ar Rodrigo Ābolu sastāvā.

Sērijas piektajā spēlē AIK mājās uzvarēja ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 4-1.

Šellefteo Zviedrijas meistarsacīkstēs uzvarēja arī 1978., 2013. un 2014.gadā. Pirmo reizi vienība titulu nodrošināja spēlē savā laukumā.

Dzierkals ir pirmais Latvijas hokejists, kurš kļuvis par Zviedrijas čempionu. Finālsērijas piektajā spēlē viņš uz ledus bija 13 minūtes un 37 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Ābols spēlēja 20 minūtes un 40 sekundes, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja sešos no 15 iemtieniem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Dzierkals gan pamatturnīrā, gan "play-off" iekrāja 2+1 attiecīgi 45 un 16 spēlēs. Ābolam pamatturnīrā 50 spēlēs 26 punkti (14+12), bet "play-off" 15 mačos 12 punkti (5+7).

"Rogle" pusfināla sēriju pārvarēja, visās četrās spēlēs uzvarot pērnā gada čempioni Vekšes "Lakers", bet Šellefteo AIK ar 4-3 bija pārāka pār Gēteborgas "Frolunda".

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu