Grebņevas robežkontroles punktā aiztur Krievijas pilsoni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grebņevas robežpunkts
Grebņevas robežpunkts Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā.

Veicot kravas automašīnu rindas administrēšanu, uz autoceļa A13 (Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi)), robežsargi konstatēja kādu Latvijā ieceļojošu Krievijas pilsoni, kurš vēlējās, lai robežsargi izsniegtu kravas automašīnu kontroles talonu kravas automašīnai, kura ieradīsies Latvijā pēc dažām dienām.

Vīrietis robežsargiem piedāvāja 30 eiro, kas bija paredzēti kā kukulis, lai robežsargi izsniegtu kravas automašīnu kontroles talonu transportlīdzeklim, kurš neatrodas kravas automašīnu rindā.

Par kukuļdošanu pret Krievijas pilsoni sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, persona atzīta par aizdomās turēto, un personai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu