Basketbolists Francis Lācis par gatavošanos olimpiādei un par Krievijas sportistu piedalīšanos tajā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Basketbolists Francis Lācis, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", pastāstīja, kā Latvijas 3x3 basketbola izlase gatavojas olimpiskajām spēlēm; četru cilvēku komandas sastāvs būs zināms īsi pirms došanās uz Parīzi. Tāpat sportists izteica viedokli par Krievijas sportistu piedalīšanos olimpiādē.

Par to, kā 3x3 basketbola izlase gatavojas olimpiādei, Lācis pastāsta, ka šobrīd spēlētājiem ir iedots neliels brīvais laiks: "Ir jau atsūtīts kaut kāds grafiks – sāksim mazliet vairāk ar fizisko, tad plānojas arī pāris nometnes un daži turnīri, jo ir jāpaliek tajā spēļu ritmā, tad tā līdz Parīzei arī gatavosimies.

Tad tieši pirms arī redzēsim, kurš būs tas labākais četrinieks konkrētajā brīdī, kas tad arī brauks uz to olimpiādi."

Tāpat sportists izteicās par Krievijas sportistu piedalīšanos olimpiādē: "Komandu sporta veidos krievi netiek pielaisti, tikai individuālajos. Protams, gribētos, lai viņu tur nav vispār, bet, nu, mans skatījums ir tāds, ka, cik tur kādi septiņi vai astoņi tikai kvalificējušies,

ja mēs to septiņu, astoņu cilvēku dēļ tagad izdomāsim boikotēt un nebraukt, tad mēs kaut kādā ziņā atkal parādām, ka krievi ir uzvarējuši.

Tāpēc, nu, es domāju, ka mums ir jābrauc un kaut kādā ziņā viņi jāignorē, un jāparāda, ka mēs esam spēcīgāki par viņiem." 

Uz Timrota jautāto, kā šobrīd jau gatavojas pēcolimpiādes laikam, jo tad līdz nākamajam augstajam mērķim būs tāls ceļš ejams, Lācis teic: "Šobrīd eju tā soli pa solim. Šobrīd mērķis ir olimpiāde, baigi tālāk neskatos."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu