Okupanti palaiduši dronus pie Zaporižjas AES (2)

Apollo.lv
Papildināts 11:14, 2. maijs, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zaporižjas AES
Zaporižjas AES Foto: Planet Labs PBC

Okupanti no Zaporižjas atomelektrostacijas teritorijas palaiduši bezpilota lidaparātus, tādā veidā izmantojot situāciju, ka Ukrainas Drošības un aizsardzības spēki nevar atbildēt ar tādu pašu darbību, vēsta medijs. 

Okupanti ir ierīkojuši bezpilota lidaparātu palaišanas laukumus turpat blakus stacijas sestajam reaktoram.

To komentārā izdevumam "Babel" paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Čerņaks. Viņš norāda, ka Galvenās izlūkošanas pārvaldes rīcībā ir pierādījumi par to, ka okupanti virs Krievijas okupētās Zaporižjas atomelektrostacijas kodolreaktoriem izmanto kamikadzes lidaparātus. 

Viņš uzsvēra: "Videoierakstā no ienaidnieka drona, kas iegūts ar elektroniskās izlūkošanas palīdzību, ir marķējums UT4D.TT, kas norāda uz to, ka dronus okupācijas spēkiem piegādā Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija."

Pēc viņa teiktā, kopš 2023. gada vasaras krievi ir sākuši izmantot ieņemtās stacijas teritoriju FPV dronu pilotu apmācībai.

"To dara tā dēvētā Arhangela skola, ko finansē Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenā pārvalde (bijusī GRU)," sacīja Čerņaks.

Visi šie fakti ir vēl viens pierādījums agresorvalsts noziedzīgajām un bezatbildīgajām darbībām okupētajā kodolobjektā. Un šādām darbībām var būt katastrofālas sekas, sacīja Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis.

26. maijā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atgādināja, ka Zaporižjas atomelektrostacija jau 785 dienas ir Krievijas okupācijā.

Viņš uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai būtu jāizdara spiediens uz Krievijas Federāciju, lai tā atgrieztu Zaporižjas kodolelektrostaciju pilnīgā Ukrainas kontrolē, lai izvairītos no radiācijas katastrofas. Pēc viņa teiktā, radiācija neatzīst robežas un nenošķir valstu karogus. Čornobiļas katastrofa parādīja pasaulei, cik ātri var rasties nāvējoši draudi.

Zelenskis uzsvēra, ka šobrīd lielākā kodolspēkstacija Eiropā - Zaporižjas atomelektrostacija - ir Krievijas teroristu ķīlniece, un pasaulei ir jāizdara spiediens uz Krieviju, lai tā tiktu atbrīvota un atgriezta Ukrainas pilnīgā kontrolē un lai visi Ukrainas kodolobjekti tiktu pasargāti no Krievijas triecieniem.

Aģentūras ģenerāldirektors Rafaels Gross sacīja, ka līdz šim dronu uzlidojumi nav apdraudējuši kodoldrošību objektā. Vienlaikus viņš aicināja nekavējoties pārtraukt uzbrukumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu