VIDEO Atrodi sevi! Rīgā krāšņi nosvinēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgā cilvēki svin Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu
Rīgā cilvēki svin Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA

Šodien aprit 34 gadi kopš 1990. gada 4. maija, kad Latvijas Republika pēc 50 gadiem atkal kļuva par neatkarīgu valsti. Nozīmīgajai dienai par godu visā Latvijā tika aizvadīti dažādi kultūras pasākumi. Ieskaties TVNET sagatavotajā video atskatā no svētkiem Rīgā!

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienai veltītas svinības sākās no plkst.10.30 ar svinīgu ziedu nolikšanas ceremoniju pie Brīvības pieminekļa. Savukārt no plkst.12 līdz plkst.13.30 Brīvības laukumā notika Latvijas skolu pūtēju orķestru defilē programma.

Plkst.12 Arkādijas parkā un Latgales parkā norisinājās radošās darbnīcas visai ģimenei - "Radi zaļu Latviju!". Apmeklētāji iejutās mežaudzētāju un dārznieku lomās, iestādot podiņā koku vai puķes, ko vēlāk varēs pārstādīt savā dārzā, mājas pagalmā vai mežā. Savukārt no plkst.15 abos parkos uzstājās Latvijas skolu pūtēju orķestri.

Vērmanes dārzā radošā darbnīca "Radi zaļu Latviju!" notika no plkst.13. Šeit paredzēta muzikālā programma bērniem "Tu esi Latvija" un radošās darbnīcas visai ģimenei. Pasākuma laikā Vērmanes dārzā varēs piedalīties dažādās radošās darbnīcās - kopā ar ilustratori un komiksu mākslinieci Rebeku Lukošus izveidot savu Baltā galdauta stāstu, izgatavot savu karodziņu vai nozīmīti par ziedošu Latviju, apgleznot puķu podiņus vai auduma maisiņu.

Muzikālo programmu veidos bērnu vokālie ansambļi "Podziņas", "Kolibri", "Momo", "Knīpas un Knauķi", "Poppy", "Dzeguzīte" un muzikālā apvienība "Bikigrupa". Pasākumu vadīs aktieris Rihards Zelezņevs.

No plkst.13 kinoteātrī "Splendid Palace" norisinājās Latvijas filmu maratons.

Rātslaukumā no plkst.13 notika ikgadējā akcija "Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!" un svētku koncerts "Citādi ceļi".

Pulcēšanās tautas tērpu gājienam pa novadiem Rātslaukumā notiks, sākot no plkst.12.30. Svētku gājiens maršrutā Kaļķu iela-Brīvības laukums sāksies plkst.14. Tas noslēgsies ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa.

Plkst.15 sākās svētku koncerts Rātslaukumā "Citādi ceļi".

Plkst.16 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notika Valsts svētku koncerts "Latvijas Tautumeitas", kurā uzstāsies etno-pop mūzikas grupa "Tautumeitas".

Kultūras centrā "Mazā ģilde" šajā laikā notika jauniešu kora "Balsis" koncerts "Latvijai", kurā piedalīsies arī dziedātāja Ieva Parša un instrumentālais ansamblis.

VEF Kultūras pilī plkst.18 skanējs koncerts "Latvijas (no)skaņas". Programmā ietverti mūsdienu latviešu komponistu skaņdarbi, veltīti Latvijas dabas krāšņumam, ievērojamu personību piemiņai, kā arī patriotiskām jūtām pret savu dzimteni.

Plkst.19 kultūras centrā "Imanta" notiks koncertprogramma "Vācietis. Ziedonis. Jakovļevs". Tajā gaidāmi dzejas lasījumi Ģirta Jakovļeva izpildījumā. Muzicēs Katrīna Paula Felsberga un Agnese Egliņa.

Pašvaldība arī aicina apskatīt izstādi "Godu tērps" kultūras centra "Mazā ģilde" logos līdz 10.maijam.

Kā ierasts maijā, pilsētu rotās Latvijas neatkarības atjaunošanai veltīts noformējums - sarkanbaltsarkanie karogi pie ielu apgaismes stabiem, kontakttīklu balstos, mastos, karogu konstrukcijās un dizaina konstrukcijās, kā arī būs apskatāmi īpaši veidoti dizaina objekti.

Pilsētvidē būs apskatāmi trīs vides mākslas objekti. Āgenskalna tirgus priekšlaukumā būs apskatāms vides dizaina objekts "Starojums", Uzvaras parkā būs aplūkojams objekts "Svētku karogs", savukārt Doma laukumā rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs vides objekts "Latvija".

No šodienas pie Brīvības pieminekļa ikviens varēs iesaistīties ikgadējā objekta "Ziedu Latvija" tapšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu