Vītoliņš komentē graujošo Latvijas hokejistu uzvaru pār Norvēģiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš Foto: Latvijas Hokeja federācija (LHF)

Sestdien Rīgā Latvijas vīriešu hokeja izlases graujošā uzvarā pārbaudes spēlē pār Norvēģiju Latvijas hokejistiem bija pareiza reakcija uz vakardienas spēles kļūdām, preses konferencē pēc spēles teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvija ar 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) sakāva Norvēģiju.

Trīs vārtus guva Rihards Bukarts, divus vārtus - Kaspars Daugaviņš, pa vieniem - Mārtiņš Dzierkals, Miks Indrašis un Roberts Kaļķis.

"Vakar mēs mazliet aizspēlējāmies, un šodien puišiem bija pareiza reakcija uz vakardienas kļūdām," par abu spēļu atšķirību, piektdien papildlaikā zaudējot norvēģiem ar 0:1, teica treneris, norādot, ka visiem ir jāsaprot, ka izlase brauc uz pasaules čempionātu un jāspēlē ir tā, kā vajadzīgs.

"Reizēm ir jāizpilda tas, ko klubā varbūt nedari. To puiši šoreiz izpildīja visi, tai skaitā arī Daugaviņš un Bukarts vārtu priekšā un stūrī uzvarētas divcīņas," atzīmēja treneris.

Viņš ar gandarījumu atzīmēja, ka šajā spēlē sāka parādīties saspēle vairākumā, taču no pirmdienas komandā būs Rodrigo Ābols, un saspēle nedaudz mainīsies.

"Vienmēr vārti vairākumā, izturēts mazākums vai gūti vārti pilnos sastāvos dod pārliecību, ka strādā pareizā virzienā. Ja vakar mums pietrūka daudzās komponentēs, tad šodien puiši parādīja, ka, ja spēlējam pareizi, mēs mākam spēlēt," norādīja treneris.

Viņš arī minēja, ka fiziskā kondīcija hokejistiem šodien bija laba, un viņš cer, ka ieliktā fiziskā bāze līdz šim kondīciju vēl uzlabos un ka jāsāk parādīties arī svaigumam darbībās.

"Mums ļoti svarīgs ir tieši čempionāta sākums. Ja ar tādu azartu un cīņassparu mēs pasaules čempionātu iesāksim, būs labi," teica treneris.

Viņš noliedza, ka vārtsargam Kristeram Gudļevskim būtu kāds smagāks savainojums, kura dēļ viņš spēles beigās vietu vārtos deva Ērikam Vītolam, kā arī piebilda, ka, pretēji sākotnēji paustajam, ka izlases sastāvs startam pasaules meistarsacīkstēs tiks nosaukts pirmdien, tas tiks izdarīts dienu vēlāk.

Iepriekšējās spēlēs Latvijas hokejisti mājās divreiz pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Austriju un divreiz ar 2:3 piekāpās somiem, bet izbraukumā ar 1:5 un 0:4 zaudēja Šveicei.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9.maijā.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Latvijas valstsvienības kandidātu saraksts:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Kristers Gudļevskis (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija);

aizsargi - Jānis Jaks, Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčičs ("Nove Zamky", Slovākija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Roberts Kaļķis ("Marseille", Francija), Sandis Smons ("La Chaux-de-Fonds", Šveice), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield"), Oskars Cibuļskis (Herningas "Blue Fox", Dānija), Kristofers Bindulis (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Kārlis Čukste (Jēvles "Brynas", Zviedrija);

uzbrucēji - Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Filips Buncis (Vestervīkas IK, Zviedrija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Rihards Marenis (Nībro "Vikings", Zviedrija), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Martins Laviņš (Ņūhempšīras Universitāte, NCAA), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA), Andris Džeriņš (Herningas "Blue Fox", Dānija), Kaspars Daugaviņš (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Raivis Ansons (Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", AHL), Miks Indrašis (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu