Reaģējot uz Rietumu "draudiem", Krievija paziņo par militārajām mācībām ar kodolieročiem (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas armijas ģenerālštābs sācis gatavošanos militārajām mācībām, kurās tiks lietoti arī taktiskie (nestratēģiskie) kodolieroči, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Kā teikts Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā, norādījumu rīkot mācības devis Vladimirs Putins.

Mācību laikā Aizsardzības ministrija plāno atrisināt "nestratēģisko kodolieroču sagatavošanas un pielietošanas"  jautājumus, lai "bez ierunām nodrošinātu Krievijas valsts teritoriālo integritāti un suverenitāti, atbildot uz dažu Rietumvalstu amatpersonu provokatīvajiem izteikumiem un paustajiem draudiem pret Krieviju".

Mācības tiks rīkotas "tuvākajā laikā", tajās piedalīsies aviācijas un Jūras spēki. Par mācību norises vietu netiek ziņots. 

Nestratēģiskie jeb taktiskie kodolieroči ir kodolgalviņas, kuru nogādes līdzekļi ir relatīvi maza darbības rādiusa raķetes, nevis stratēģiskās starpkontinentālās raķetes, un kuru jauda ir relatīvi neliela, piemēram, dažas kilotonnas. Kā taktiskos kodolieročus var izmantot raķešu sistēmas "Iskander". Šie ieroči nesen tika izvietoti arī Baltkrievijā. Tiek lēsts, ka Krievijai ir lielākais šādu ieroču krājums pasaulē. Tie nekad nav izmantoti kaujas laukā.

PSRS notika mācības, kurās izmantoja taktiskos kodolieročus. Mūsdienu Krievijā šādas mācības nav notikušas. Tomēr avīze "Financial Times" rakstīja, ka pirms vairāk nekā desmit gadiem ir notikušas kara spēles, kuru pamatā bija šādu ieroču iespējama izmantošana - un pret hipotētisku Ķīnas agresiju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu