Lietuvā gaisa balons ietriecies ēkās. Vairāki ievainotie (2)

Apollo.lv
Papildināts 13:58, 6. maijs, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Thitisan/Shutterstock

Svētdien, 5. maijā, kādā ciematā Lietuvas pilsētas Šilutes apkaimē vēja virziena maiņas dēļ gaisa balons kļuvis nekontrolējams un ietriecies vairākās saimniecības ēkās, kā arī norāvis elektrības vadus. Incidentā ievainoti septiņi cilvēki, vēsta Lietuvas izdevums "15min.lt".

Plkst. 20.30 vakarā pēkšņas vēja brāzmas iespaidā balons kļuva nekontrolējams, līdz tika nopūsts lejā un vilkās pa zemi. Kā liecina policijai pieejamā informācija, transportlīdzekli vadīja 1986. gadā dzimusi sieviete. Pēc amatpersonu teiktā, balons ietriecās vairākās ēkās un iekārās kokā.

Kā vēsta "15min" avoti, balons ielidojis ciematā, dauzījies pret kokiem un ietriecies divu māju un piebūves jumtā. Vēlāk stiprais vējš to vilcis pa ielu.

Cilvēki pa ceļam izkrituši no balona groza. Galu galā balons iestrēga koku zaros, tobrīd grozā atradās viens cilvēks.

"Pa ceļam cits pēc cita no groza izkrita cilvēki. Kad balons apstājās, ietriecies kokā, grozā vēl bija palikusi kāda meitene. Neesmu dzirdējis, ka Lietuvā būtu bijis līdzīgs gadījums. Par laimi, visi ir dzīvi," portālam stāsta aculiecinieks.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās vairāki mediķi, kā arī ugunsdzēsēji glābēji. "Ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja mediķiem sniegt pirmo palīdzību cietušajiem. Balons bija pārrāvis elektrības vadus, tāpēc ugunsdzēsēji norobežoja teritoriju," portālu informē Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Glābēji un mediķi cietušajiem uz vietas sniedza medicīnisko palīdzību. Ievainotie nogādāti slimnīcās Šilutē un Klaipēdā.

Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, cietuši septiņi cilvēki.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu