Medijs: Krievija vairs nepiegādā ieročus pa Krimas tiltu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krimas tilts.
Krimas tilts. Foto: STRINGER/REUTERS

Krievija ir pārtraukusi izmantot Krimas tiltu militārās tehnikas transportēšanai uz fronti, tā vietā izmantojot sauszemes ceļus okupētajās Ukrainas austrumu daļās, vēsta Ukrainas izdevums "The Kyiv Independent". 

Pētnieciskā organizācija "Molfar" veikusi analīzi ar satelītattēlu palīdzību. Tās rezultāti uzrāda, ka trīs mēnešu laikā 2024. gadā tiltu šķērsojis tikai viens militārās kravas vilciens ar 55 degvielas vagoniem.

Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Vasils Maļuks 2024. gada 25. martā norādījis, ka Krievija tiltu pārstāja izmantot pēc tam, kad tas tika bojāts vairākos Ukrainas bruņoto spēku organizētos uzbrukumos.

Pirms uzbrukumiem tiltu katru dienu šķērsojuši 42 līdz 46 vilcieni, kas pārvadājuši munīciju un ieročus. Tagad šis skaitlis samazinājies līdz četriem pieciem, turklāt lielākā daļa kravu paredzēta mazumtirdzniecībai.

Tilts tika nopietni bojāts ukraiņu uzbrukumos 2022. gada oktobrī un 2023. gada jūlijā. 

Arī par Kerčas tiltu sauktais tilts savieno Krievijas teritoriju ar tās okupēto Krimas pussalu Ukrainā, pa to jau sen tiek apgādāts Krimā izvietotais Krievijas karaspēks.

19 kilometrus garā tilta būvniecība sākās pēc 2014. gada nelikumīgās Krimas aneksijas un okupācijas un tika pabeigta 2018. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu