FOTO Zināmi pirmie 10 Eirovīzijas finālisti. Arī Lietuva tiek tālāk (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EBU/Alma Bengtsson

Otrdienas, 7. maija, vakarā izskanējis 68. Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls. Tajā par pirmajām desmit vietām jeb iekļūšanu finālā sacentīsās 15 valstis, tai skaitā mūsu kaimiņi no Lietuvas.

Pirmajā pusfinālā uzstājās Kipras, Serbijas, Lietuvas, Īrijas, Ukrainas, Polijas, Horvātijas, Islandes, Slovēnijas, Somijas, Moldovas, Azerbaidžānas, Austrālijas, Portugāles un Luksemburgas pārstāvji. Luksemburga Eirovīzijā atgriezās pēc 31 gadu ilgas pauzes.

Šajā vakarā uzstājās arī "lielā piecinieka" valstis: Vācija, Apvienotā Karaliste un  pērnā gada uzvarētājvalsts Zviedrija.

Pēc pirmā pusfināla tika noskaidrots, ka finālam kvalificējās 10 valstis - Serbija, Portugāle, Slovēnija, Ukraina, Lietuva, Somija, Kipra, Horvātija, Īrija un  Luksemburga.

Finālisti tika saukti jauktā secībā.

No 15 dalībvalstīm, kas uzstājās Eirovīzijas pirmajā pusfinālā 7. maijā, šīs 10 pievienosies 2023. gada Eirovīzijas uzvarētājai Zviedrijai un "lielajam piecniekam" – Spānijai, Apvienotajai Karalistei, Vācijai, Itālijai un Francijai, lai cīnītos par uzvaru Eirovīzijas finālā 11. maijā.

Pusfinālā balsošana sākās pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas, un balsot varēja no tām valstīm, kuras pārstāv dalībnieki.

Latvijas skatītāji varēs balstot Eirovīzijas otrajā pusfinālā 9. maijā un finālā 11. maijā.

Atgādinām, ka Latvijas pārstāvis Dons ar dziesmu "Hollow" uzstāsies otrajā pusfinālā 9. maijā. Dons uzstāsies ar 9 kārtas numuru. Ar viņu kopā sacentīsies Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu