Kā dzīvo sieviete, kurai ir alerģija pret ūdeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "YouTube" video.

Pasaulē ir cilvēki, kuriem saskare ar ūdeni izraisa alerģisku reakciju. Sieviete vārdā Ebija, kurai ir alerģija pret ūdeni, pastāstījusi, kā tas ir ietekmējis viņas dzīvi.

Portāls "LAD Bible" klāsta, ka Ebija piedalījusies raidījumā, kurā viņa ļāva ieskatīties, kā viņa ikdienā sadzīvo ar šo slimību.

Tā ir ārkārtīgi reti sastopama slimība. Visā pasaulē ir neliels skaits šādu diagnožu.

Ebijai saskare ar ūdeni izraisa nātreni, kas izpaužas kā pietūkums, nieze un dedzināšana. Simptomi parādās jau pēc dažām minūtēm, un Ebijas gadījumā alerģiskā reakcija ir ļoti intensīva un sāpīga.

Visbiežāk Ebijai tiek vaicāts, kā viņa mazgājas? Sieviete skaidro, ka viņa mazgājas tieši tāpat kā visi citi. Mazgāšanās laiks gan tiek ierobežots, lai nesāktos spēcīga nieze un reakcija nekļūtu vēl sliktāka.

Ūdeni Ebija var dzert, jo alerģisko reakciju izraisa tikai ārēja saskare, nevis iekšēja. Tāpat viņa skaidro, ka ūdens temperatūra un spiediens neietekmē to, kā ķermenis reaģēs.

Pirmo reizi alerģisku reakciju pret ūdeni Ebija piedzīvoja 16 gadu vecumā. Meitenes mamma nevarēja izskaidrot, kāpēc šāda alerģiska reakcija piemeklējusi viņas meitu.

Ebija uzskata, ka pirmo simptomu pārdzīvošana viņas mammai bijis emocionāli smags posms, jo viņa, protams, nav vēlējusies redzēt, kā viņas meita cieš. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu