FOTO Krievija apšaudījusi Harkivas sporta skolas stadionu. Cietuši četri bērni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sporta skola Harkivā pēc uzbrukuma.
Sporta skola Harkivā pēc uzbrukuma. Foto: Reuters/ScanPix

8. maijā Krievija atkal apšaudījusi Harkivu. Kā "Telegram" ziņoja Harkivas apgabala militārās administrācijas vadītājs Olehs Sinegubovs, saskaņā ar provizorisko informāciju trāpījums fiksēts atklātā vietā kādas izglītības iestādes teritorijā, vēsta "Unian".

Sākotnēji Sinegubovs rakstīja: "Ir informācija par diviem ievainotiem bērniem - 13 un 15 gadus veciem zēniem." 

Uzbrukums notika ap pulksten 13.30 pēc vietējā laika.

Neilgi pirms plkst. 18 Sinegubovs precizēja, ka Harkivas apšaudes upuru skaits pieaudzis līdz septiņiem cilvēkiem, no kuriem četri ir bērni vecumā no 8 līdz 15 gadiem.

"Starp viņiem ir 8 gadus veca meitene un trīs zēni vecumā no 14 un 15 gadiem. Divi zēni ir smagā stāvoklī, viens zēns un meitene ir vidējā stāvoklī," norādīja ārstniecības iestādes vadītājs Harkovas OVA.

Vienlaikus viņš piebilda, ka ārsti "no ļoti specializētām pilsētas slimnīcām pulcējas vienuviet un visi centieni tiks vērsti uz dzīvību glābšanu". Pēc viņa teiktā, bērni nebija skolā, bet vienkārši atradās uz ielas un sporta laukumā.

Foto: Reuters/ScanPix

Pēc viņa teiktā, slimnīcā ar vidēji smagām traumām nogādāts arī kāds 55 gadus vecs vīrietis. Divām 80 un 32 gadus vecām sievietēm sniegta palīdzība notikuma vietā.

Pēc viņa teiktā, apšaudes vietā strādā specializētie dienesti.

Sinegubovs teletonā ziņoja, ka krievu agresori uzbruka Harkivas Saltovskas apkaimē netālu no sporta skolas, kur atradās bērni. Viņš norādīja, ka šobrīd tiek noskaidrots Krievijas munīcijas veids.

Pēc viņa teiktā, ienaidnieka trieciena rezultātā tika nodarīti postījumi civilajai infrastruktūrai, jo īpaši dzīvojamām ēkām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu