VIDEO Svēteļa sods: Jēkabpils pusē uz skursteņa uzslietas stārķa ligzdas dēļ seniorei jāsalst

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta.

Jau otro gadu pēc kārtas kāda stārķu saime sev par mājvietu noskatījusi Jēkabpils pusē dzīvojošās Edītes nama skursteni. Lai gan senajos ticējumos vēstīts, ka stārķis pie mājas nesīs laimi, Edītei jaunais kaimiņš nesis tikai raizes. Aukstajās pavasara dienās seniorei ir jāsalst, stāsta raidījums "Bez tabu".

Jēkabpils novadā, Leimaņu pagastā daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji silda istabas ar malkas apkuri. Vēsākās pavasara dienās Edīte ir spiesta salt, jo uz viņas dūmeņa iedzīvojusies stārķu ģimene, tādēļ viņa savu krāsni kurt nedrīkst. 

Edīte par stārķu ģimeni ziņoja jau pērn, bet apsaimniekotāja rokas bija sasietas – stārķi jau bija sākuši perēt. Par patvaļīgu ligzdas nojaukšanu draud liels sods.

Pēc stārķu aizlidošanas apsaimniekotājs pagājušajā gadā uz skursteņiem uzstādīja kronšteinus, bet šogad tie stārķiem tikai noderējuši ligzdu uzmeistarošanai. 

Šogad, saņemot ziņu no Edītes, ka stārķi ir atgriezušies un vij ligzdu, apsaimniekotājs vērsies pēc atļaujas ligzdu nojaukt. Tā tika saņemta, bet, dodoties ligzdu nojaukt, stārķi jau bija sākuši perēt olas.

VIDEO: Raidījuma "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu