"Bloomberg": Sankciju dēļ bagātie krievi atgriež aktīvus Krievijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kremlis
Kremlis Foto: Eugene_Photo/Shutterstock

Daudzi turīgi Krievijas iedzīvotāji atgriež savus aktīvus Krievijā saistībā ar sankcijām, ko Rietumi pieņēma pēc iebrukuma Ukrainā, ziņo aģentūra "Bloomberg" un "Meduza".

Kamēr daži no bagātākajiem krieviem meklē veidus, kā atstāt savu kapitālu Rietumos, citi to pārceļ uz "draudzīgām" valstīm, piemēram, AAE, vai atgriež Krievijā.

Aģentūra "Bloomberg" norāda, ka Krievijas iestādes jau daudzus gadus cenšas radīt apstākļus no valsts izvestā kapitāla atgriešanai, tostarp izveidojot ārzonu analogus - īpašus administratīvos rajonus un ļaujot veidot trasta fondu analogus.

Laikraksts norāda, ka bagātie krievi ir spiesti atgriezt savus aktīvus Krievijas Federācijā, neraugoties uz pastāvošajiem to nacionalizācijas draudiem.

Divi miljardieri izdevumam ar anonimitātes nosacījumu pastāstīja, ka viņi cenšas nedomāt par savu aktīvu iespējamo konfiskāciju par labu valstij, norādot, ka tagad viņi var nodarboties tikai ar uzņēmējdarbību Krievijā.

Cits uzņēmējs, kuram piemērotas sankcijas, aģentūrai Bloomberg pastāstīja, ka viņš vēl nav izlēmis, ko darīt ar saviem aktīviem, bet viņš un viņa ģimene ir nolēmuši sākt jaunu dzīvi Krievijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu