Vecs tanks un bruņumašīnas. 9. maija parāde Krievijā aizvadīta pieticīgi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

9. maijā Maskavas Sarkanajā laukumā notika militārā parāde par godu tā saucamajai Uzvaras dienai. Tā, līdzīgi kā pagājušajā gadā, bija visai pieticīga – tajā tika izrādītas 60 militārās tehnikas vienības, taču tikai viens, Otrā pasaules kara laiku tanks "T-34". 

Parāde ilga nepilnu stundu, tajā piedalījās aptuveni 9000 cilvēku.

Tajā tika izrādītas arī bruņumašīnas, bruņutransportieri un raķešu kompleksi.

Parāde noslēdzās ar deviņu militāro lidmašīnu pārlidojumu pār Maskavu.

Pasākumu apmeklēja Kazahstānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas, Baltkrievijas, Laosas, Gvinejas-Bisavas un Kubas prezidents, vēsta neatkarīgais medijs "Meduza".

Krievijas diktators Vladimirs Putins runā pievērsās Otrā pasaules kara veterāniem un "speciālās militārās operācijas" (tā viņš joprojām dēvē paša sākto karu pret Ukrainu) "varoņiem", apsveicot viņus "tautai svētajos svētkos". 

Pēc tam Putins sāka apvainot Rietumus, apgalvojot, ka tie mēģinot sagrozīt patiesību par Otro pasaules karu, jo tā it kā traucējot Rietumiem būvēt savu "koloniālo politiku", kas esot balstīta "liekulībā un melos".

Viņš sūdzējās par krievu "atbrīvotājiem" veltīto pieminekļu nojaukšanu virknē Eiropas valstu un apsūdzēja Rietumvalstis revanšismā.

Diktators arī uzsvēra, ka Krievija nevienam neļaušot tai draudēt, un atgādināja, ka Krievijas stratēģiskie kodolieroči vienmēr esot kaujas gatavībā.

9. maija jeb tā dēvētās Uzvaras dienas parādes ceturtdien notika 25 Krievijas pilsētās.

Parāde arī šogad notiek laikā, kad Krievija turpina pilna mēroga karu pret Ukrainu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu