No Eirovīzijas fināla diskvalificētais Kleins atzinies draudos fotogrāfei, ziņo medijs (1)

Apollo.lv
Papildināts 19:50, 13. maijs, 2024
Foto: AFP/SCANPIX

No 68. Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla diskvalificētais Nīderlandes pārstāvis Josts Kleins (Joost Klein) Zviedrijas policijai atzinies, ka meties virsū fotogrāfei ar paceltām dūrēm, vēsta Zviedrijas medijs "Aftonbladet", atsaucoties uz avotiem.

Avots izdevumam norāda, ka pret 26 gadus veco Kleinu sāktā izmeklēšana lietā par draudiem fotogrāfei ir gandrīz pabeigta. 

Saskaņā ar avotam pieejamo informāciju, Kleins atzinies agresijā pret fotogrāfi. Avots norāda, ka preses pārstāvju klātbūtne Kleinam likusi justies ļoti neērti un viņš tāpēc lūdzis pārtraukt fotografēšanu. 

Kleins teicis, ka zaudējis savaldību un meties virsū fotogrāfei ar paceltām dūrēm. Mākslinieks gan neesot sitis, atzīmē avots. 

Pēc incidenta mūziķis vairākkārt atvainojies un nožēlojis izdarīto. Avots norāda, ka nav skaidrs, vai viņš atvainojies arī fotogrāfei.

"Policijā izmeklēšana ir gandrīz pabeigta. Paātrinātās kriminālvajāšanas laikā tiek noteikts datums, kad aizdomās turētajam ir jāpiedalās dokumentu noformēšanā, un pēc tam lieta tiek nodota prokuroram. Es domāju, ka tas notiks kaut kad jūnija sākumā," "Aftonbladet" norāda izmeklēšanas ārkārtas nodaļas vadītājs Malmē Emīls Andersons.

Andersons norāda, ka izmeklēšanas gaitā uzklausītas arī aculiecinieku liecības. "Nav nozīmes tam, vai persona atrodas Zviedrijā, mēs tik un tā varam turpināt šo lietu," atzīmēja amatpersona.

"Mēs zinām, ka ceturtdienas vakarā Malmes arēnā kāds vīrietis tiek turēts aizdomās par nelikumīgiem draudiem. Aizdomās turamais ir uzklausīts, taču netika aizturēts. Draudus saņēma Eirovīzijas darbinieks," norāda Andersons.

Jau ziņots, ka Kleins 11. maijā tika diskvalificēts no dalības konkursa finālā. 

Zviedrijas raidorganizācija SVT ziņoja, ka 9. maijā notikusi fiziska konfrontācija starp Kleinu un kādu fotogrāfi. Notikušo izmeklē Zviedrijas policija, ziņo "Eurovision World".

Kleinu nopratinājusi Zviedrijas policija. Likumsargi atklāj, ka Kleins tiek turēts aizdomās par "pretlikumīgiem draudiem", kas 9. maijā vakarā izskanējuši Malmes arēnā.

Policija ziņo, ka Kleins tika nopratināts 10. maijā vēlu vakarā. Nopratināta arī sūdzības iesniedzēja. Šobrīd lieta nodota prokuratūrai, kur noteiks, kas ar to notiks. Lietas izskatīšana var ilgt nedēļām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu