VIDEO "Tas par dārgu!" Sabiedrību šokē Jēkabpils jaunā mazmājiņa, kas izmaksājusi 72 000 eiro (1)

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Jēkabpils novada pašvaldība iedzīvotāju, tirgotāju un pilsētas viesu ērtībai ir uzstādījusi jaunu sabiedrisko tualeti. Rīgas ielā esošā tirdziņā apmeklētāji jūtas pozitīvi, ka pieejamas ērtas labierīcības, bet reakcija ir cita, uzzinot, ka mazmājiņa izmaksājusi teju 72 000 eiro. Pašvaldība skaidro, kādēļ tā.

Pašvaldība informē, ka tualetes izbūves kopējās izmaksas ir 59 444,40 eiro bez PVN, kas ar PVN ir 71 927,72 jeb gandrīz 72 000 eiro.

Tualete atvērta no 10. maija, tās darba laiks vasaras periodā plānots 7.00 - 21.00, savukārt ziemas periodā 7.00-19.00. Sabiedriskās tualetes izmantošana ir bezmaksas, tā ir pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī māmiņām ar zīdaiņiem.

Kā vēsta portāls "jekabpilslaiks.lv", tualetes pirmie apmeklētāji ir apmierināti ar labierīcībām, bet ir pārsteigti par tās izmaksām.

"Vai, vai!" savu izbrīnu neslēpj jēkabpilietis Pāvels. "Kas te var maksāt tik dārgi? Kas te ir? Paskatieties – pods, izlietne un sienas stāv! Tad jau visam no zelta vajadzēja būt!"

"Tas ir par dārgu, varēja lētāk," uzskata jēkabpiliete Valentīna.

Jēkabpils novada pašvaldībā uzsver, ka gala summā ietilpst ne tikai pati tualetes ēka, bet arī būvprojekts, inženierkomunikācijas, pamati un citas detaļas.

"Diemžēl inženiertīklu izbūves izmaksas ir vienas no dārgākajām, jo arī šīs ēkas novietne nebija tik vienkārša," skaidro Jēkabpils novada domes Projektu vadības nodaļas vadītāja Sandra Gogule.

Kā norāda "jekabpilslaiks.lv", šī nav pirmā dārgā sabiedriskā tualete Jēkabpilī. Pirms pāris gadiem lielu ažiotāžu izraisīja Kena parka labierīcības, kuru izveides kopējās izmaksas bija 85 tūkstoši eiro.

Plašāk skaties "Vidusdaugavas televīzijas" sižetā!

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu