"Skola ir cietums." Divu meiteņu mamma skaidro, kāpēc izņēmusi bērnus no izglītības iestādes (21)

Apollo.lv
Foto: Cassyanne clark/TikTok

Kasiana Klārka no Kentas Anglijā nolēmusi, ka viņas meitas – astoņus un deviņus gadus vecas – skolā vairs nemācīsies. Jo "skola ir cietums", un mājās meitenes var iemācīties to, kas tiešām dzīvē noderēs. Ja kādreiz dzīvē aptrūksies algebras zināšanu – visu taču var iegūglēt vai izrēķināt ar kalkulatoru, savā "TikTok" kontā klāsta meiteņu mamma. 

"Bērni sēž skolā astoņas stundas dienā un nedrīkst sarunāties ar blakussēdētāju. Viņiem liek celt roku. Viņiem neļauj iet uz tualeti. Saules gaismu viņi saņem vienu stundu dienā." Tie ir tikai daži no iemesliem, kāpēc Kasiana Klārka izlēmusi par labu mājmācībai.

Atmiņas, kas tiek radītas kopīgās nodarbēs, un tas, ko meitenes iemācās mājās un visur citur, ir kaut kas vērtīgāks nekā tas, ko apgūst skolā un kas vēlāk nekad tā arī nenoder, uzskata meiteņu mamma. Viņa stāsta, ka arī pašai nav vidusskolas diploma, bet tas viņai nav traucējis izveidot veiksmīgu skaistumkopšanas biznesu. Lai meitenes no tā mācās!

Protams, lasīšana, rakstīšana un labas sociālās prasmes ir svarīgas, uzskata Kasiana Klārka – bet tāpēc tik daudz laika nav jāpavada skolā. "Es domāju, ka iemācīt bērnam ielēkt lidmašīnā un apceļot pasauli ir svarīgāk nekā nosēdināt bērnu skolas solā," uzskata Kasiana Klārka.

@cassyanneclark This might trigger some - but my reasons for pulling my daighters out of school #homeschooling #homeworkout #homeschoolmom #kids #children #reasonsforhomeschooling #trigger #fyp ♬ original sound - Cassyanne clark

Tiesa, tā vienkārši izņemt bērnus no skolas Anglijā nav iespējams. Meiteņu mamma piebilst, ka šobrīd tiesājas par tiesībām meitenes skolot mājās. Neliekas gan, ka mācību procesam tiks atvēlēts daudz laika. Mājmācības skolotāji ierodas tikai reizi nedēļā. Pārējā laikā meitenes lielāko daļu laika pavada ar mammu, kopīgi gatavojot, dziedot, dejojot un filmējot "TikTok" video.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu