VIDEO Valkā lūsis nolaupījis mājdzīvniekus. Atbildīgie dienesti nespēj tikt galā (3)

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV Ziņu dienesta sižeta

Valkas centrā kādas ģimenes mājdzīvnieku – pudeļpīļu – mieru sācis traucēt kāds jauns lūsis, vēsta sabiedrisko mediju portāls LSM.lv.

Valkas iedzīvotāja Ilze rūpējas par pudeļpīlēm, katrai no tām dodot vārdu. Kādā vakarā trūka pīle vārdā Kivī. Ilze pārbaudīja kameru ierakstus un redzēja, kā Kivī aiznes lūsis.

Plēsējs pēc neilga laika vēlreiz "viesojies" mājās, apguļoties uz terases un sauļojoties. Ilze dzīvnieku dzinusi prom, bet lūsis teritoriju uzreiz nav pametis, tā vietā skraidot apkārt pa pagalmu. Vēlāk viņš no pagalma aizmuka, pārlecot pāri žogam.

"Mēs kā iedzīvotāji esam ļoti neaizsargāti šajā situācijā, jo mums nav tiesību neko darīt. Mēs nedrīkstam traucēt viņiem šeit uzturēties. Mums dabas pārvaldes rosina viņu tišināt prom... Tas ir viss, ko varam darīt. Nav plašai publikai pieejamas informācijas, kur vērsties," uztraucas Ilze.

Dabas aizsardzības pārvalde norāda, ka šis lūsis varētu būt jauns dzīvnieks, kurš nesen pametis ģimeni, tāpēc nav tik veikls un bailīgs. Latvijā lūšus aizliegts medīt, jo tie iekļauti īpaši aizsargājamo sugu sarakstā.

Video: LTV sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu