Apšaudē Afganistānā nogalināti vairāki ārzemju tūristi. Starp ievainotajiem – Lietuvas pilsonis (1)

LETA
Foto: EPA/Scanpix

Afganistānas vidienē pie populāra tūrisma objekta piektdien notika apšaude, kurā nogalināti četri cilvēki, tai skaitā trīs ārzemju tūristi un viens afgānis, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Apšaude notika Bamijanas pilsētā piektdienas vakarā. Tajā arī tika ievainoti četri ārzemnieki un trīs afgāņi, sacīja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs, neminot nogalināto un ievainoto ārzemnieku pavalstniecību.

Spānijas Ārlietu ministrija apstiprināja, ka trīs nošautie ārzemnieki un viens no ievainotajiem ir Spānijas pilsoņi.

Ievainotie ārzemnieki ir no Norvēģijas, Austrālijas, Lietuvas un Spānijas.

Drošības spēki ir aizturējuši četrus cilvēkus saistībā ar šo uzbrukumu, paziņoja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs, tomēr nepasakot, vai bijuši vairāki šāvēji.

Afganistānas talibu valdība "stingri nosoda šo noziegumu, izsaka dziļu līdzjūtību upuru ģimenēm un apliecina, ka visi noziedznieki tiks atrasti un sodīti," paziņoja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Bamijana, kur atradās milzu Budas statujas, kuras 2001.gadā uzspridzināja talibi, ir galvenais Afganistānas tūrisma objekts.

Afganistānas talibu valdību vēl nav oficiāli atzinusi neviena cita valsts, bet tā ir veicinājusi ārzemju tūrismu. Kopš valstī uzlabojās drošība pēc tam, kad talibi 2021.gadā gāza Rietumu atbalstīto valdību, Afganistānu ir apmeklējuši aizvien vairāk ārzemju tūristu.

Kopš talibu atgriešanās pie varas Afganistānā ir reti notikuši uzbrukumi ārzemniekiem ar cilvēku upuriem.

Bamijanas reģionu pārsvarā apdzīvo hazareju šiītu kopienas locekļi. Šai vēsturiski vajātajai reliģiskajai minoritātei ir vairākkārt uzbrucis džihādistu grupējums "Islāma valsts", kas uzskata viņus par ķeceriem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu