"Tas viss notika ļoti pēkšņi." Mūžībā aizgājušās aktrises Indriksones dēls par mammas pēdējām dzīves dienām

Apollo.lv

Pēdējiem aplausiem skanot, otrdien, 20. maijā, ģimene, kolēģi un talanta cienītāji atvadījās no izcilās aktrises Baibas Indriksones. Viņas dēls, horeogrāfs, Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" atsauc atmiņā aktrises dzīves pēdējās dienas. 

Indriksone mūžībā devās šī gada 14. maijā. Īsi pirms došanās mūžībā Indriksone kā ierasts līdz vēlai naktij skatījusies Eirovīzijas dziesmu konkursu.

"Viņu ne tik daudz tā Eirovīzija, kā balsošana interesēja, viņa turēja īkšķi par Latviju," stāsta Aivars.

"Tajā dienā ar mammu vēl normāli sarunājāmies, kā jau parasti. Bet nākamajā dienā viņa nokļuva slimnīcā...

Un pēc tam jau mammai acīmredzot bija sadotas zāles, viņa bija tādā kā miegā. Tas viss notika ļoti pēkšņi,"

pēdējās dienas Baibas Indriksones mūžā atsauc atmiņā dēls, kurš pēdējo reizi mammu redzēja dienu pirms viņa aizgāja mūžībā.

"Es nezinu, vai viņa mani dzirdēja vai ne… Meita Elza [Leimane, baletdejotāja un horeogrāfe - red.] pēc manis bija uz stundu pie vecmāmiņas. Viņa visu ko esot izstāstījusi un redzējusi, ka sākotnēji viņai bijis ļoti zems asinsspiediens, bet, Elzai stāstot, asinsspiediens it kā cēlās uz augšu. Tā ka viņa tomēr kaut ko dzirdēja!" atminas Leimanis. 

Horeogrāfs neslēpj, ka šā gada laikā mamma jau vairākas reizes bija nokļuvusi slimnīcā, taču pauž apbrīnu par Indriksones bagāto mūžu - gan darbā, gan sadzīvē. 

Indriksone dzimusi 1932. gadā Rīgā. Mācījās Valda Zālīša pamatskolā, vēlāk Rīgas 3. vidusskolā. Studēja Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātē, kopš 1952. gada darbojās Drāmas (Nacionālajā) teātrī.

Spēlējusi nozīmīgas lomas Rīgas kinostudijas filmās "Vella kalpi" (Lēne) un "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" (Olita).

Indriksones laulībā ar kinorežisoru Aleksandru Leimani dzimis dēls Aivars Leimanis, baleta mākslinieks.

Foto: Nacionālajā teātrī atvadās no aktrises Baibas Indriksones

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 21. maija numurā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu