VIDEO Ludzas novadā pēc pakaļdzīšanās aiztur pārgalvīgu automašīnas vadītāju 2,46 promiļu reibumā

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Aizvadītajā svētdienā, 19. maijā, Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotāja par "Renault" markas automašīnas vadītāju, kurš, iespējams, pie transportlīdzekļa stūres bija sēdies alkohola reibumā. Likumsargi, reaģējot uz saņemto informāciju, Ludzas novadā, Vecslabadā pamanīja minēto transportlīdzekli. Taču automašīnas "Renault" vadītājs palielināja braukšanas ātrumu un uzsāka bēgšanu.

Aizturot pārkāpēju likumsargi konstatēja, ka pie stūres sēdies kāds 1974. gadā dzimis vīrietis 2,46 promiļu reibumā. Bēgšanas laikā vadītājs pārkāpa virkni citus ceļu satiksmes noteikumus un kopumā tika sastādīti vairāki administratīvā pārkāpuma protokoli, kā arī sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

19. maijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa reaģēšanas nodaļas inspektori, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību Ludzas novadā, saņēma informāciju par automašīnas vadītāju, kurš, iespējams, sēdies pie "Renault" spēkrata stūres alkohola reibumā.

Likumsargi nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju un Vecslabadā pamanīja braucošu minēto transportlīdzekli. Likumsargi nekavējoties ieslēdza bākugunis un skaņas signālu, lai apturētu braucēju, tomēr "Renault" vadītājs nepakļāvās likumsargu prasībām, palielināja braukšanas ātrumu un sāka bēgšanu.

Bēgot transportlīdzekļa vadītājs vairākkārtīgi pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, proti, pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, nepamatoti iebrauca pretējā braukšanas joslā. Tomēr apmēram pēc trim kilometriem pārkāpējs vairs nespēja novaldīt transportlīdzekli un nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Turpat Valsts policija bēgošo autovadītāju aizturēja. Policisti nekavējoties veica alkohola pārbaudi izelpojamajā gaisā, un apstiprinājās, ka automašīnas "Renault" vadītājs ir braucis 2,46 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Pārbaudot personas datus, tika noskaidrots, ka vīrietis atrodas ne tikai stiprā reibumā, bet vada automašīnu bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Neskatoties uz to, ka vadītājs, šādi rīkojoties, ir apdraudējis citus ceļu satiksmes dalībniekus, viņš pakļāva dzīvības briesmām arī trīs pasažierus, kuri bēgšanas brīdī atradās viņa vadītajā transportlīdzeklī, kā arī pasažieri nebija piesprādzējušies ar drošības jostām.

Par minētajiem pārkāpumiem Valsts policija sāka vairākus administratīvā pārkāpuma procesus, bet par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 1. daļas, proti, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Izsakām pateicību iedzīvotājam, kurš informēja par personu, kurš alkohola reibumā vadīja automašīnu, tādējādi pasargājot cilvēkus no, iespējams, traģiskām sekām, ko varēja izraisīt pārgalvīgs braucējs.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu