"Stradiņi" par labu darbu godina piecas medicīnas māsas

LETA
Foto: Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca/"Facebook"

Noslēdzot Māsu un vecmāšu nedēļu, apbalvotas labākās Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) māsas, kuras izcēlušās ar savu darbu un ieguldījumu slimnīcas darbībā, informēja slimnīca.

Pēc iesniegto pieteikumu izskatīšanas un izvērtēšanas, PSKUS apbalvojuma komisija balvas "Stradiņu lepnums - 2024" saņemšanai izvirzīja piecas māsas. Apbalvojumu saņēma Asinsvadu ķirurģijas nodaļas virsmāsa Dace Jakovicka, Onkoloģijas dienas stacionāra māsa koordinatore Lelde Jurkāne, Operāciju bloka C atbildīgā māsa Dina Erdmane-Hermane, Sirds ķirurģijas anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas vispārējās aprūpes māsa Sanita Kazaine, Ķirurģijas nodaļas vispārējā aprūpes māsa Teresa Makovska.

"Stradiņu lepnums" simbolizē pateicību, atzinību un novērtējumu par godprātīgu, atbildīgu un profesionālu darbu. Labākos darbiniekus sveica PSKUS valdes priekšsēdētājs Lauris Vidzis, valdes locekle Džineta Heinrihsone un galvenā māsa Eva Cela. Vidzis uzsver, ka māsas un vecmātes ir tās, kuras ikdienā gādā par mūsu veselību un labklājību, taču bieži vien šis nenovērtējamais darbs paliek aizkulisēs. Viņaprāt, ir īpaši svarīgi godināt un izcelt māsu un vecmāšu profesiju, jo viņu ieguldījums ir būtisks ne tikai individuālai pacientu labklājībai, bet arī visai veselības aprūpes sistēmai kopumā.

Pasākuma laikā pieci darbinieki tika apbalvoti arī ar Atzinības rakstiem par izcilu veikumu vispārējās aprūpes māsas profesijā, iesaisti māsu izglītībā un pētniecībā. Atzinības rakstus saņēma Asinsvadu ķirurģijas nodaļa vispārējā aprūpes māsa Ella Grahoļska, Infekciju slimību un hospitālās epidemioloģijas konsultatīvais dienesta vecākā infekciju kontroles māsa Elīna Languša, Rehabilitācijas medicīnas centra virsmāsa Ingrīda Gerharde, Daudzprofilu dienas stacionāra virsmāsa Dagnija Brutāne un Uroloģijas nodaļas virsmāsa Evita Lause-Daģe.

Apbalvojums "Stradiņu lepnums" tiek piešķirts izvērtēšanas kārtībā - kandidātus balvas saņemšanai izvirza slimnīcas struktūrvienības, pārstāvot sava kolektīva viedokli, savukārt balvu saņēmējus apstiprina speciāli šim pasākumam izveidota apbalvojuma komisija. Šogad apbalvojums "Stradiņu lepnums" notika jau trešo reizi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu