Pistoriuss vizītē Lietuvā apliecina gatavību valstī izvietot Vācijas brigādi

LETA
Foto: dpa/scanpix

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss trešdien vizītē Lietuvā, tiekoties ar Seima deputātiem, apliecinājis Vācijas gatavību atbilstoši iepriekšējam plānam Lietuvā izvietot Vācijas armijas brigādi.

Seimā Pistoriuss ticies ar Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas, kā arī Budžeta un finanšu komisijas locekļiem.

"Viņa vēstījums bija vēlreiz mums apliecināt, ka viņi nemaina savu pozīciju, ka Vācijas brigāde un karavīri tam [dislocēšanai Lietuvā] gatavojas, ka tiek iepirkti jauni ieroči, ka Viļņa jau ir ieradies komandelements, kas atbildīgs par brigādes pārvietošanu, un mēs pakāpeniski virzāmies uz priekšu, kā plānots," pēc tikšanās žurnālistiem teica Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Arvīds Pocjus.

Kā viņš teica, abas puses ir apliecinājušas, ka Vācijas brigādes dislocēšana Lietuvā notiek atbilstoši plānam.

Komisijas locekle Dovile Šakaliene uzsvēra, ka sarunu par jebkādiem šķēršļiem vai papildu finansējuma vajadzībām nav bijis un Vācijas brigāde pilnībā būs dislocēta un kaujas gatavībā 2027.gadā. "Mums diplomātiski atgādināja, ka mums ir jāpabeidz darbs pie infrastruktūras," viņa piebilda.

Pistoriuss uzsvēra, ka nevajadzētu šaubīties par Krievijas gatavību un motivāciju rīkoties, arī ar militāriem līdzekļiem, lai īstenotu savu revizionistu politiku.

Vācijas aizsardzības ministrs tikās arī ar Seima spīkeri Viktoriju Čmilīti-Nilsenu, kura teica, ka Pistoriusam ir apliecinājusi, ka Lietuva gatavojas Vācijas brigādes uzņemšanai un darbi tiek veikti atbilstoši plānam.

Otrdien Pistoriuss Palangā tikās ar Lietuvas aizsardzības ministru Laurīnu Kasčūnu.

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā Viļņa un Berlīne vienojās par pastāvīgu Vācijas brigādes izvietošanu Lietuvā, un Berlīne plāno to izvietot līdz 2027.gadam, lielākajai brigādes daļai bāzējoties Rudninku mācību bāzē. Lietuva sola līdz tam izveidot nepieciešamo infrastruktūru.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu