FOTO UN VIDEO Vairāki desmiti jauno karavīru pievarējuši tradicionālo "Berešu maršu"

Apollo.lv
Ādažu poligonā aizvadīts "Berešu maršs"
Ādažu poligonā aizvadīts "Berešu maršs" Foto: Nacionālie bruņotie spēki.

Ādažu poligonā noslēdzies vingrinājums "Berešu maršs". Finišu sasniedza visas 20 komandas, un ātrākā no tām iekļāvās 15 stundās. Vidējais distances rezultāts – 19 stundas, ziņo Nacionālie bruņotie spēki.

"Berešu maršā" piedalījās 70 Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 1. mehanizētā kājnieku bataljona karavīri, kuri laikā, kad notika iepriekšējais vingrinājums, piedalījās starptautiskajās mācībās Somijā.

Lielākā daļa "Berešu marša" dalībnieku bija valsts aizsardzības dienesta jaunieši.

FOTO: Ādažu poligonā aizvadīts "Berešu maršs"

"Berešu maršs" ir kļuvis par Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes tradīciju.

Mehanizētās kājnieku brigādes beretes un vienības kokardes piešķiršanas pārbaudījuma mērķis ir apliecināt karavīru spējas un vēlmi būt piederīgiem brigādei, tās veicamajiem uzdevumiem un tradīcijām.

Pārbaudījums paredz 24 stundu laikā veikt aptuveni 50 km garu distanci, veicot dažādus taktiskos uzdevumus, kas izvietoti 10 stacijās, nesot mugursomā noteikto ekipējumu.

"Berešu maršs" sākās 22. maija rītā plkst. 6.00 līdz ar pirmās komandas startu un noslēdzās 23. maijā līdz ar pēdējās komandas finišu.

Sekmīgi paveicot uzdevumus laikā, karavīrs iegūs tiesības nēsāt smilšu krāsas bereti un 1. mehanizētā kājnieku bataljona kokardi, kas apliecina un simbolizē piederību vienībai.

Vingrinājuma laikā Ādažu poligonā paviesojās arī TV3 žurnālisti, kuri sarunās ar jauniešiem uzzināja vairāk par viņu motivāciju un vēlmi piedalīties izaicinošajā distancē.

VIDEO: Raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu