"Latvijai joprojām pieder IIHF rekords..." Iznācis jauns PČ spēka rangs

Apollo.lv
Latvijas hokeja izlases spēlētāji Rodrigo Ābols (nr.18), Kaspars Daugaviņš (nr.16) un Jānis Jaks (nr.72)
Latvijas hokeja izlases spēlētāji Rodrigo Ābols (nr.18), Kaspars Daugaviņš (nr.16) un Jānis Jaks (nr.72) Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) izlaidusi jaunāko spēka rangu 2024. gada pasaules čempionātam. Arī par Latviju, kas vairs nepiedalās turnīrā, izdomāts jauns teksts.

Ceturtdien, 23. maijā, sākās 2024. gada pasaules čempionāta izslēgšanas spēles. Kanādas, Šveices, Zviedrijas un Čehijas hokejisti izcīnīja uzvaras savos ceturtdaļfināla pāros un cīnīsies par medaļām.

Bez pārsteigumiem, tieši šīs četras izlases ieņem jaunākā IIHF spēka ranga pirmās četras pozīcijas. Pirmajā vietā ir Čehija, otrajā Kanāda, trešajā Šveice, bet ceturtā ir Zviedrija. 

Pārējais vietu sadalījums atbilst čempionāta oficiālajām noslēguma pozīcijām, izņemot Kazahstānas un Dānijas situācijā (abas izlases tika samainītas spēka rangā). Tādējādi devītajā vietā atrodas Latvija. 

IIHF spēka rangs ir iemīļots starp faniem, jo tā veidotāji allaž pie katras komandas pievieno pa kādai asprātīgai replikai, kas raksturo tās situāciju. 

Šajā publikācijā Latvijai tika pierakstīts: "Joprojām pieder IIHF rekords par labāko bronzas ballīti." Tā ir neliela atsauce uz 2023. gada pasaules čempionātu, kad Latvija izcīnīja trešo vietu un ieguva bronzas medaļu.

Pilno IIHF spēka rangu var apskatīt ŠEIT.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu