29 gadus veca sieviete tiek eitanazēta tieši pēc savas dzimšanas dienas

Apollo.lv
Papildināts 13:30, 25. maijs, 2024
Foto: @aykiricomtr/"X"

29 gadus veca sieviete no Nīderlandes īsi pēc savas dzimšanas dienas devusies mūžībā ar eitanāzijas palīdzību, vēsta portāls "LADBible".

Dažas nedēļas pirms savas nāves Zoraja ter Bēka atklāti paudusi iemeslus, kāpēc vēlējusies tikt eitanizēta. Eitanāzijas atļauja viņai piešķirta pēc tam, kad tika secināts, ka sievietei ikdienā ir mentālas ciešanas.

Zoraja bija norādījusi izdevumam "The Guardian", ka ikdienā cieš no smagas depresijas, trauksmes, garīgas traumas un neprecizētas personības novirzes. Viņa iepriekš veikusi vairākas terapijas procedūras, mēģinājusi medikamentus un 30 reizes izgājusi elektrokonvulsīvās terapijas preocedūras, taču šie līdzekļi neesot palīdzējuši.

Bēkas draudzene bloga ierakstā paziņojusi, ka sieviete devusies mūžībā 22. maijā, plkst. 13.25. pēc vietējā laika. 

Zoraja iepriekš runāja par to, ka ar katru neizdevušos ārstniecības procedūru arvien vairāk zaudēja cerību. Pēc desmit gadiem viņa sapratusi, ka visi iespējamie varianti izsmelti, tāpēc pieteicās eitanāzijas procedūrai. 

Nīderlandes iedzīvotājiem var tikt piešķirtas tiesības uz eitanāzijas procedūru, ja viņi ikdienā piedzīvo neizturamas ciešanas, kuras nav iespējams pārvarēt. Tāpat klientam jāpierāda, ka viņš ir pilnībā informēts par lēmumu un ir garīgi spējīgs to pieņemt. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu