Latvija vairākkārt pieminēta 2024. gada pēdējā PČ spēka rangā (1)

Apollo.lv
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) izlaidusi pēdējo spēka rangu 2024. gada pasaules čempionātam. Latvija tikusi pieminēta divām citām valstīm veltītos tekstos.

Svētdien, 26. maijā, noslēdzās 2024. gada pasaules čempionāts. Čehija izcīnīja pirmo zelta medaļu kopš 2010. gada, Šveice palika otrā, bet Zviedrija nopelnīja bronzu.

Pēdējā spēka ranga pozīcijas atbilst oficiālajām pasaules čempionāta noslēguma vietām. Vienīgā atšķirība ir Dānija un Kazahstāna, kuras ir samainītas. Latvija noslēdza devītajā pozīcijā.

IIHF spēka rangs ir kļuvis populārs starp faniem, jo tā rīkotāji allaž pie katras komandas pievieno pa kādai asprātīgai replikai, kas raksturo tās situāciju.

Šajā publikācijā Latvijai tika pierakstīts: "Vizinās pa šo karuseli kopš 1997. gada." Togad latviešu hokejisti debitēja pasaules čempionātā.

Latvija tika pieminēta trešās vietas Zviedrijas tekstiņā: "Latvijas troņa mantinieki." Tā ir atsauce uz latviešu 2023. gada pasaules čempionātā izcīnīto bronzas medaļu.

Arī ceturtajai vietai Kanādai veltītajā tekstā tika iekļauts Latvijas vārds: "Kad Krosbijam bija 18 gadi, viņš valdīja Latvijā." Tas ir atgādinājums 2006. gadā pasaules čempionātam, kas notika Rīgā. Arī togad Kanāda noslēdza turnīru ceturtajā vietā. Komandas līderis bija 18 gadus vecais Sidnijs Krosbijs, kurš bija turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar 16 punktiem (8+8).

Pilno IIHF spēka rangu var apskatīt ŠEIT.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu