Aktierim Kasparam Zālem Dailes teātrim jāatmaksā vairāk nekā 12 tūkstoši eiro

Apollo.lv
Foto: Publicitātes foto

Trīs gadus jau ilgst aktiera Kaspara Zāles tiesāšanās ar Dailes teātri par viņa atjaunošanu darbā. Tagad lēmumu pieņēmusi apelācijas instance, un spriedums ir aktierim pagalam nelabvēlīgs, šonedēļ vēsta izdevums "Kas Jauns".

Rīgas apgabaltiesa 16. maijā pieņēmusi spriedumu aktiera Kaspara Zāles un viņa darbavietas Dailes teātra strīdā. 

Dailes teātris informē: "Pēc senāta sprieduma apelācijas instance atkārtoti izskatīja Kaspara Zāles prasību par atjaunošanu darbā Dailes teātrī un kompensācijas izmaksu. Apelācijas instance prasību noraidīja. Spriedums stāsies spēkā 30 dienu laikā, ja netiks iesniegta kasācijas sūdzība.

Tiesa ir lēmusi, ka pēc sprieduma stāšanās spēkā Kasparam Zālem 10 dienu laikā ir jāatmaksā teātrim 12 292 eiro (atskaitot nomaksātos nodokļus) un Zāle tiks atkal atbrīvots no Dailes teātra aktieru štata."

Plašākus komentārus Dailes teātris šobrīd gan atsakoties sniegt.

Jau iepriekš vēstīts, ka pandēmijas laikā Dailes teātris pārtrauca darba attiecības ar vairākiem aktieriem – Zāli, Sarmīti Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, taču vēlāk atkal bija spiests teātri pamest. Zāle uzskatīja, ka atlaišana esot nelikumīga, tāpēc iesūdzēja Dailes teātri tiesā. Zāle ar Daili tiesājas jau vairākus gadus. 

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 28. maija numurā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu